Ema Kozin je navdušila gledalce v Stožicah. Foto: MMC RTV SLO/Maja Zidar
Ema Kozin je navdušila gledalce v Stožicah. Foto: MMC RTV SLO/Maja Zidar

Obračun med 20-letno Princeso in kar 22 let starejšo Švedinjo je bil sila izenačen. Boksarki sta bili v desetih rundah zelo enakovredni, odločitev pa je na koncu navdušila okrog 2.000 gledalcev v dvorani Stožice.

"Za dobro borbo sta potrebna dva. Razumem, da je bila Švedinja razočarana, saj je bil dvoboj res izenačen, a sama zase mislim, da sem bila boljša," je v prvem odzivu po dvoboju v ringu povedala Kozinova, ki je imela v domači dvorani tudi bučno podporo občinstva, med drugimi pa si je dvoboj ogledal tudi najboljši slovenski boksar v zgodovini Dejan Zavec.

Švedinja Lindbergova jezna na sodnike po porazu proti Kozinovi

Zmage tudi za Bakovića ...
Večer CFC 5 je ponudil 12 borb. Eden vrhuncev večera je bil tudi nastop boksarja Andreja Bakovića v supervelterski kategoriji. Proti izredno hitremu Srbu Martinu Boškoviću je novi up slovenskega boksa zmagal v drugem krogu po močnem udarcu v pleksus. Za Ljubljančana je bila to že deseta zmaga v desetem poklicnem nastopu.

... Kučinićevo ...
Monika Kučinić
se je z Italijanko Irene Roggio potegovala za naslov svetovne prvakinje WCTS v borilni veščini K1. Gledalci pa so videli še eno od borb, ki ni trajala niti do konca prve runde, saj je Italijanka dvakrat padla po močnih udarcih Slovenke, iz njenega kota pa je v ring priletela brisača. "Pričakovala sem težko borbo, saj je nasprotnica izkušena. Verjela pa sem vase in vedela, da bo približno tako, kot je bilo," je v prvem odzivu po tekmi povedala Kučinićeva.

... in Želvo
Bojan Kosnedar
- Želva je osvojil pas CFC v borbi MMA s Slavoljubom Mitićem. Po borbi je Kosnedar priznal, da bi sklenil športno pot, če bi izgubil: "Nisem bil boljši. Sreča je bila tokrat na moji strani. Enkrat zmaga eden, enkrat drugi in kar nekajkrat sem bil na napačni strani. Danes je bil na pravi."