Ema Kozin je slavila v Münchnu. Foto: www.alesfevzer.com
Ema Kozin je slavila v Münchnu. Foto: www.alesfevzer.com

Boksarki sta se med seboj udarili že pred enim mesecem v Zagrebu, kjer pa sodniki niso določili zmagovalke (kar je edini primer v karieri Eme Kozin).

Tokrat so sodniki (točke 91:99, 92:99 in 91:99) enotno razglasili 19-letno Slovenko za zmagovalko. Boksarka z vzdevkom Princesa ima v 16 dvobojih 15 zmag in en neodločen boj.

Zmago posvetila trenerju
"Sem izredno zadovoljna. Ne vem, ali sem se kdaj tako dobro borila in tako suvereno taktično oddelala borbo. To je zgodovinska zmaga, ki bi jo posvetila svojemu trenerju Rudolfu Pavlinu, ki že osem let dela z mano. Hvala pa tudi vsej ekipi in vsem navijačem, ki so me prišli podpirat," je v prvi izjavi dejala slovenska boksarka.

Z nocojšnjo zmago je Kozinova postala svetovna prvakinja v dveh različnih težnostnih kategorijah, saj je že lani jeseni osvojila naslove po verzijah WBA in Wiba v srednji kategoriji.

Zavestno šli na deset rund
"Ema je prikazala najboljšo borbo kariere. Šli smo na deset rund, saj je bilo jasno, da Mehičanka ne bo padla in Ema se je do konca borila izvrstno in z najvišjo mero koncentracije. Osvojeni naslovi prvakinje v dveh kategorijah predstavljajo res zgodovinski uspeh, na katerega je lahko ponosna celotna ekipa," je uspeh ocenil njen trener Pavlin.