Peter Kauzer je zmagal na progi, ki jo pozna do obisti. Foto: www.alesfevzer.com
Peter Kauzer je zmagal na progi, ki jo pozna do obisti. Foto: www.alesfevzer.com

Peter Kauzer je bil najhitrejši že v kvalifikacijah, odlično formo pa je prenesel tudi v finale, v katerem je bil najhitrejši med 15 tekmovalci. Drugo mesto je osvojil Niko Testen, tretjega pa Nemec Hannes Aigner.

Lenarčič presenetil Savška
V zelo izenačeni tekmi kanuistov je zmagal Jure Lenarčič, ki je prvega moža reprezentance Benjamina Savška premagal za 81 stotink sekunde. Tretje mesto je osvojil Luka Božič (+1,11).

Elena Apel dvakrat na stopničkah
Med kajakašicami je najhitrejši čas dosegla Urša Kragelj, drugo mesto Eva Terčelj (+0,96), tretje mesto pa Nemka Elene Apel. Slednja je bila najbolj prepričljiva na tekmi kanuistk, saj je drugouvrščeno Francozinjo Angele Hug prehitela za več kot deset sekund. Najboljša Slovenka Alja Kozorog je osvojila tretje mesto, Eva Alina Hočevar je bila četrta, Lea Novak pa šesta.

Benjamin Savšek ima nastop že zagotovljen. Foto: Nina Jelenc
Benjamin Savšek ima nastop že zagotovljen. Foto: Nina Jelenc

Štiri tekme v dveh koncih tedna
Slovenska kajakaška zveza bo v Tacnu izpeljala štiri tekme, na podlagi katerih bo sestavila reprezentanco. Po dve tekmi bosta na sporedu ta konec tedna, preostali pa naslednji konec tedna. Tudi nedeljsko tekmo si boste lahko ogledali v prenosu.

Na podlagi kolajn z lanskega svetovnega prvenstva imata bonus pri izbirnih tekmah svetovna prvakinja Eva Terčelj in bronasti Luka Božič, Benjamin Savšek pa ima kot trenutni evropski prvak po pravilih evropske zveze že zagotovljen nastop na evropskem prvenstvu v Pragi. Slovenija lahko tako na Češko v moškem kanuju poleg Savška pošlje še tri tekmovalce.

Kratka mednarodna sezona
Če bodo razmere dovoljevale, bo letos na sporedu tudi nekaj tekmovanj v tujini. Za september je načrtovano člansko evropsko prvenstvo v Pragi (18.–20. september), dve tekmi svetovnega pokala v slalomu pa sta predvideni v Tacnu (16.–18. oktober) in Pauju (6.–8. november).

Kauzer mesec dni pred evropskim prvenstvu ujel pravo formo