Slovenska reprezentanca v dvoranskem nogometu se je vrnila v domovino. Foto: Drago Perko
Slovenska reprezentanca v dvoranskem nogometu se je vrnila v domovino. Foto: Drago Perko

"Vedno sem govoril, da obstaja verjetnost, da si prvi, drugi ali pa celo tretji. V sanjah pa smo razmišljali o prvem mestu, si ga želeli, ampak realnejša možnost je bila pričakovati drugo mesto. Glede na to, da je Ukrajina igrala malo slabše, mi pa malo bolje, se je to nekako obrnilo nam v korist. Zasluženo smo bili prvi, izpolnili vse cilje in pričakovanja, lahko samo rečem, da sem res ponosen na to reprezentanco," je po uspehu povedal selektor Andrej Dobovičnik.
Slovenci so v Erzurumu ugnali Ukrajino, Turčijo in Anglijo ter si neposredno zagotovili mesto na turnirju najboljših evropskih reprezentanc. Dobovičnik je bil izjemno zadovoljen s telesno pripravo svojih varovancev: "Fizična pripravljenost je bila boljša, nosilci igre, ve se, kdo so to, so bili v bistveno boljši formi kot lani na EP-ju na Hrvaškem. Mislim, da je bila to ta očitna razlika. Je pa treba poudariti, da smo na EP-ju 2012 igrali prvo tekmo s Španijo, kar je bil razlog za določeno utrujenost na drugi tekmi proti Ukrajini."

Razpored, ko se evforija poleže
"Nisem še podrobno dodelal načrta. Seveda moramo tudi z Nogometno zvezo Slovenije preveriti, kolikšna so finančna sredstva, treba je pogledati urnike igralcev in vse to uskladiti. Ker pa je okostje ekipe že dolgo skupaj, razmišljam o tem, da bi poskusili organizirati kakšno tekmo več. Se pravi, da bo manj zborov in več tekem. Je pa seveda vse to povezano s prej omenjenimi urniki in denarjem. Ta razpored bomo delali po vrnitvi domov in takrat, ko se evforija malce poleže," je še povedal selektor.
Nastop na evropskem prvenstvu v Belgiji bo za Slovenijo četrti. Do zdaj je igrala na evropskih prvenstvih v letih 2003, ko je doživela poraze proti Italiji, Češki in Rusiji, 2010, ko je na Madžarskem klonila pred Srbi in Rusi, ter lani na Hrvaškem, ko sta bili boljši branilka naslova Španija in Ukrajina.