Rafal Jackiewicz je prišel po zmago. Foto: MMC RTV SLO
Rafal Jackiewicz je prišel po zmago. Foto: MMC RTV SLO
Rafal Jackiewicz
Rafal Jackiewicz je pokazal brazgotino, ki ga spominja na "drugo rojstvo". Foto: MMC RTV SLO
Rafal Jackiewicz se predstavi

33-letni boksar iz Minsk Mazowiecka v osrednji Poljski je pred osmimi leti proslavljal rojstvo sina pred neko diskoteko, ko se je zapletel v besedni in v fizični spopad z nekim moškim, ki ga je nato z nožem zabodel v področje desnega srčnega prekata. Jackiewicza sta rešili kirurška spretnost in hitra operacija na odprtem srcu. "Ta izkušnja me je utrdila. Zaradi tega sem tako močan, da me nič v življenju ne more uničiti. Nič težjega ni, kot je bil ta boj za življenje," razmišlja Jackiewicz.

Borca se bosta danes ob 14.00 na Trgu svobode v Mariboru in ob 18.00 na Prešernovem trgu v Ljubljani javnosti predstavila na odprtem treningu.

Šest mesecev po operaciji že v ringu
"Zdravniki so mi dejali, da lahko na šport kar pozabim, a jaz sem že 6 mesecev po operaciji osvojil srebrno medaljo na Pokalu Poljske v kikboksu," razlaga trdoživi "Bojevnik", kot je njegov vzdevek. Poleg kikboksa, kjer je dvakrat zmagal na svetovnem pokalu, se je v mlajših letih zelo intenzivno ukvarjal tudi z nogometom, s katerim je vzdrževal kondicijo in hitrost. Pravi, da je izjemno hiter, a "nikoli ne beži v ringu".

Načrtuje zmago po 12 rundah
Jackiewicz, ki je neporažen od leta 2005, je v Slovenijo prišel po zmago, česar ne skriva. "Res je, da veliko govorim, a tudi veliko naredim. In to bom tudi dokazal," pravi Jackiewicz. Na kakšen način? "Sem hiter, udarjam dinamično in ciljno. Ne računam na nokavt, a pričakujem zmago po 12 rundah," dodaja Rafal, čigar najljubši konjiček je avtomobilizem, ali natančneje rečeno, menjavanje avtomobilov, saj vozi že 54.!

Rafal Jackiewicz se predstavi