Rajko Hrvat se ni prebil v finale lahkega enojca. Foto: BoBo
Rajko Hrvat se ni prebil v finale lahkega enojca. Foto: BoBo

Hrvat je v svoji polfinalni skupini veslal v ozadju in zasedel šesto mesto. Čaka ga nastop v finalu B. Iz Hrvatove skupine so se v finale prebili Švicar Michael Schmid, Madžar Peter Galambos in Kitajec Sun Man.

Iz druge skupine so se v veliki finale uvrstili Nemec Jason Osborne, Američan Andrew Campbell in Kanadčan Aaron Lattimer.

"Vemo, da mi manjka trening zaradi poškodbe hrbta pozimi. Za nameček sem po avgustovskem evropskem prvenstvu še zbolel in izgubil teden treninga in precej moči. Seveda sem skušal izvleči, kar se da. Čaka me še en nastop. Tam bom še enkrat šel na vso moč, potem pa bomo naredili analize, kaj je bilo dobro in kaj ne," je povedal Hrvat in potrdil, da glede na vse zdravstvene težave letos s svojimi nastopi ni nezadovoljen, saj je to njegova trenutna realnost.

Nik Krebs in Miha Aljančič v dvojnem dvojcu sta bila blizu polfinala, a po tretjem mestu v repasažu izpadla v skupino, ki se bo borila za mesta od 13. navzdol. Mlada Slovenca sta bila v prvi polovici še v boju z Romunoma za drugo mesto in polfinale, v nadaljevanju pa sta Francoza in Romuna stopnjevala ritem in obe posadki sta se prebili med najboljših 12.