Judd Trump v četrtfinalu v ključnih trenutkih ni posebno navduševal s potapljanjem krogel, ampak z izjemno taktično igro, s katero želi ugnati tudi O'Sullivana. Foto: EPA
Judd Trump v četrtfinalu v ključnih trenutkih ni posebno navduševal s potapljanjem krogel, ampak z izjemno taktično igro, s katero želi ugnati tudi O'Sullivana. Foto: EPA

Branilcu naslova O'Sullivanu je začasna prekinitev kariere očitno prišla še kako prav, saj v Sheffiledu navdušuje in stopnjuje formo. V četrtfinalu se je poigral s Stuartom Binhgahom in slavil kar s 13:4, vodil je celo z 12:1.

V primerjavi s prejšnjimi dvoboji, ko je Raketa navduševal s hitro igro, izjemnim nadzorom bele krogle in "potapljanjem kot za stavo", je tokrat blestel še pri dolgih udarcih. Za preboj v svoj peti finale bo moral premagati Judda Trumpa.

Zadnja igra trajala 53 minut
Ta je v izjemno izenačenem obračunu odpravil Shauna Murphyja s 13:12, to je bil na splošno prvi dvoboj na letošnjem svetovnem prvenstvu, v katerem je bila na koncu razlika ene same igre. Začetek je potekal povsem po notah Murphyja, ki je povedel z 8:3, a Trump je dobil naslednjih pet iger in izenačil na 8:8. Nato je bila razlika ves čas ene same igre, zadnja pa je trajala kar 53 minut.

Trump ima dovolj samozavesti
"Obstaja le nekaj igralcev na svetu, ki imajo dovolj samozavesti, da premagajo Ronnieja, in jaz sem eden od teh," je psihološko vojno pred tridnevnim polfinalom začel Trump ter dodal: "Sem eden redkih tekmovalcev, ki imam pozitiven izkupiček. Upam, da ga bom lahko prestrašil." V 11 dvobojih Trump v zmagah vodi s 6:5.

Drugi polfinale Walden - Hawkins
Spodnja polovica tabele bo dala presenetljivega finalista, saj se bosta med seboj za to mesto pomerila Ricky Walden in Barry Hawkins. Prvi je brez večjih težav premagal kvalifikanta Michaela Whita, drugi pa Kitajca Dinga Džinhuija.

SP v snookerju, četrtfinale, tabela:
O'SULLIVAN
(ANG/1) - BINGHAM (ANG/9) 13:4

TRUMP (ANG/4) - MURPHY (ANG/5) 13:12
WALDEN (ANG/14) - M. WHITE (WAL) 13:6

DING (KIT/10) - HAWKINS (ANG/15) 7:13