Selektor Andrej Dobovičnik (desno) pravi, da bo odločitev o potniku na Tajsko padla na povratnem srečanju na Češkem. Foto: MMC RTV SLO
Selektor Andrej Dobovičnik (desno) pravi, da bo odločitev o potniku na Tajsko padla na povratnem srečanju na Češkem. Foto: MMC RTV SLO
Futsal: Proti Čehom za pot na SP

Slovenska vrsta se bo na pripravah zbrala v soboto v Laškem, kjer bo ostala do ponedeljka. Selektor Andrej Dobovičnik računa na 13 igralcev, zaradi službenih obveznosti bo manjkal standardni član Pertič.

Na Dobovičnikovem seznamu za tekmi s Češko so Kristjan Čujec (Rios), Sebastijan Drobne (Dobovec Trgovine Jager), Alen Fetić (Predilnica Litija), Rok Grželj (Bronx), Benjamin Melink (Puntar), Aljoša Mohorič (Puntar), Alen Mordej (Dobovec Trgovine Jager), Rok Mordej (Dobovec Trgovine Jager), Igor Osredkar (Predilnica Litija), Damir Puškar (Predilnica Litija), Gaj Rosič (Oplast), Rajko Uršič (Oplast) in Primož Zorč (Oplast).

Dobovičnik: Čehi dopuščajo sanje in realnost
"To je še pomembnejša zadeva kot evropsko prvenstvo, če želimo narediti dodaten korak v razvoju futsala. Želimo si na SP, prek dodatnih kvalifikacij imamo možnost, da proti Čehom pokažemo, kaj znamo. Veselim se tekme, vsi pa se zavedamo, da so bili Čehi na vseh EP-jih in SP-jih doslej. Imeli smo ugoden žreb, saj nam Čehi dopuščajo sanje in realne možnosti, da se z zelo dobrimi igrami prebijemo na SP," je na novinarski konferenci v Ljubljani uvodoma povedal Dobovičnik. Ta se zaveda, da bo odsotnost Pertiča težko nadomestiti, toda hkrati poudarja, da ga lahko ustrezno zamenja Zorč.

Na zadnjih dveh tekmah zmaga nad Čehi in remi Slovencev
Čehi so bronasti z EP-ja pred dvema letoma. Na svetovni lestvici zasedajo 16. mesto, Slovenija pa 22. Slovenija, ki je v kvalifikacijah v družbi Srbije, Izraela in Moldavije osvojila drugo mesto v skupini, in Češka sta se doslej pomerili 16-krat. Petkrat so slavili Slovenci, ki so bili uspešnejši tudi na predzadnji medsebojni tekmi, ko so 7. februarja slavili s 7:5, na zadnji tekmi pa sta se ekipi 8. februarja razšli z 1:1. Povratna tekma bo 11. aprila v Pragi.

Preostali pari dodatnih kvalifikacij so Norveška - Italija, Azerbajdžan - Rusija, Madžarska - Srbija, Slovaška - Španija, Belorusija - Portugalska in Romunija - Ukrajina. SP bo od 2. do 18. novembra na Tajskem.

Futsal: Proti Čehom za pot na SP