Slovenci bi morali pred domačimi navijači izkoristiti priložnost, ki se jim ponuja. Foto: Drago Perko/www.futsal.si
Slovenci bi morali pred domačimi navijači izkoristiti priložnost, ki se jim ponuja. Foto: Drago Perko/www.futsal.si
Andrej Dobovičnik
Selektor Andrej Dobovičnik (drugi z desne) bo lahko računal tudi na Jako Sovdata, ki je bil v zadnjem času bolan. Foto: Drago Perko

Njeni tekmeci v Laškem bodo Bosna in Hercegovina, Latvija in Italija. Slovenska vrsta je priprave na ta turnir v Laškem začela oktobra in od takrat igrala tekme z Andoro, Makedonijo, Slovaško, Češko in nazadnje Nizozemsko, igrala pa je tudi na sredozemskem pokalu v Libiji, kjer je med drugim ugnala BiH kar s 6:1, merila pa se je še z Albanijo, Alžirijo, Francijo in Hrvaško.

Pertič: Lahko se uvrstimo na EP
"Iz teh tekem smo dobili dobre podatke o naši igri, na prvi tekmi proti Nizozemski pa je bilo slabše, saj smo v drugem polčasu tudi zaradi utrujenosti močno padli. Sicer pa sta nam prvi polčas proti Čehom na prvi tekmi in drugi polčas na drugi tekmi s Čehi dala res dober 'feed back'. Zadovoljni smo lahko s pripravami in z našo igro, ki raste od jeseni, ko smo začeli priprave z Andoro. Igra je na dobri ravni in mislim, da se lahko uvrstimo na EP," pravi slovenski reprezentant Damir Pertič.

Slovenija je do zdaj igrala na dveh evropskih prvenstvih. Leta 2003 je v Italiji vknjižila tri poraze (Italija, Češka, Rusija), lani na Madžarskem pa dva (Rusija, Srbija).

"Naša največja kakovost je ta, da smo zdravi. Nekateri mladi igralci so zdaj že nosilci reprezentance, nekaj nas je bolj izkušenih, okostje pa je mlado in fizično dobro pripravljeno. Mislim, da je to naš velik adut v teh kvalifikacijah," meni Pertič in dodaja: "Delujemo po konceptu, ki očitno prinaša rezultate, zato skušamo čim bolj poslušati in ubogati selektorjeva navodila."

Na evropsko prvenstvo se bo uvrstilo 6 zmagovalcev skupin in 5 najboljših drugouvrščenih reprezentanc.

Spored turnirja v Laškem

Skupina 6
Četrtek ob 17.30:
ITALIJA - LATVIJA

Ob 20.00:
SLOVENIJA - BOSNA IN HERCEGOVINA

Petek ob 17.30:
BOSNA IN HERCEGOVINA - ITALIJA

Ob 20.00:
SLOVENIJA - LATVIJA

Nedelja ob 15.30:
LATVIJA - BOSNA IN HERCEGOVINA

Ob 18.00:
ITALIJA - SLOVENIJA

Slovenska reprezentanca:
Aljoša Mohorič
(Puntar, 46 nastopov/0 golov), Rok Mordej (Dobovec Trgovine Jager, 28/11), Dejan Simić (Litija, 51/12), Sebastijan Drobne (Dobovec Trgovine Jager, 19/7), Alen Fetič (Litija, 15/2), Kristjan Čujec (Puntar, 41/19), Igor Osredkar (Litija, 61/21), Benjamin Melink (Puntar, 83/21), Rajko Uršič (Oplast Kobarid, 64/13), Gašper Vrhovec (Litija, 26/13), Gaj Rosič (Oplast Kobarid, 11/4), Damir Puškar (Litija, 22/0), Jaka Sovdat (Oplast Kobarid, 24/2) in Damir Pertič (Litija, 29/12).