Pula je dosegel tretji zadetek za Ruse. Foto: Drago Perko/www.futsal.si
Pula je dosegel tretji zadetek za Ruse. Foto: Drago Perko/www.futsal.si
Slovenska futsal reprezentanca
Slovenska reprezentanca v futsalu se bo v petek pomerila s Srbi. Foto: Drago Perko/www.futsal.si
Benjamin Melink
Tudi Benjamin Melink se ni naigral ob strnjeni ruski obrambi. Foto: Drago Perko/www.futsal.si

Selektor Andrej Dobovičnik je na uvodni tekmi na tribunah pustil kaznovanega Sinišo Brkiča in Danijela Pantiča, tekmo pa začel s peterko vratar Alan Pertovt, Miha Osojnik, Gorazd Drobnič, Slaviša Goranovič in kapetan Benjamin Melink.

Zelo slab konec prvega polčasa
V četrti minuti je Pertovt izgubil žogo, Pavel Čistopolov pa je sprejel darilo in zadel za 1:0. Slovenci so Rusom prepustili pobudo, sami pa čakali na njihove morebitne napake in na protinapade. Toda teh je bilo v prvem polčasu malo. Enega redkih je zapravil Rajko Uršič v 16. minuti, ko se je sam znašel pred ruskim vratarjem Sergejem Zujevom. Ob koncu prvega dela je zbranost popustila, kar so ruski profesionalci hitro kaznovali. Najprej je po strelu Šajahmetova odbito žogo v mrežo potisnil Čistopolov, le 10 sekund pozneje pa se je med strelce vpisal še Pula.

Čujec dosegel častni gol
Drugi polčas je bil tako zgolj formalnost, v katerem so ruski nogometaši kljub malce nižjemu ritmu potrdili vlogo favorita. Žogo so držali v svojih nogah, nadzorovali igro, tekmecu pa spet niso ponudili veliko priložnosti (eno lepših je zapravil Drobnič v 34. minuti). V 24. minuti so povišali na 4:0 prek Damirja Hamadijeva, končni izid pa postavili prek Šajahmetova v 40. minuti. Častni zadetek za Slovenijo je v 37. minuti z leve strani zabil Kristjan Čujec.

Dobovičnik: Vidi se razlika med amaterstvom in profesionalizmom
"Tekma je potekala po pričakovanjih. Večji del tekme smo bili v obrambi, ki smo jo tri četrtine tudi dobro igrali in ustavili Cirila. Vendar pa so dve, tri minute v prvem polčasu pokazale razliko med amaterstvom in profesionalizmom. Tako je pač stanje. Želim si predvsem, da se ekipa do petka pobere, sprosti, regenerira in da s Srbijo igramo še kakovostneje," je povedal Dobovičnik.

Skupina C:
RUSIJA - SLOVENIJA 5:1 (3:0)
2.500; Čistopolov 4., 19., Pula 19., Hamadijev 24., Šajahmetov 40.; Čujec 37.

Slovenija: Pertovt, Osojnik, Drobnič, Goranovič, Melink, Mohorič, Kragelj, Čujec, Osredkar, R. Uršič, Sovdat, Pertič.

Rusija: Zujev, Fukin, Pula, Majevski, Cirilo, Garagulja, Šajahmetov, Agapov, Abišev, Sergejev, Hamadijev, Čistopolov.

Petek ob 18.00:
SLOVENIJA - SRBIJA (Budimpešta)

Skupina D:
ŠPANIJA - BELORUSIJA 9:1 (2:1)