Po veliki zmagi je šampanjec tekel v potokih. Foto: EPA
Po veliki zmagi je šampanjec tekel v potokih. Foto: EPA
Izjemna vrnitev Evropejcev na Ryderjevem pokalu

Američani so po dveh dnevih vodili z 10:6 in so v nedeljo za končni uspeh potebovali le še 4,5 točke iz 12 posamičnih dvobojev. Kapetan Evrope Jose Maria Olazabal se je odločil, da na igrišče že v prvih dvobojih pošlje svoja najmočnejša orožja, kar se mu je obrestovalo. Evropa je dobila prvih šest izmed osmih obračunov. Odločilno točko je nato priigral Nemec Martin Kaymer. Posamične dvoboje je Evropa dobila kar z 8,5:3,5.

Evropejcem je uspelo izenačiti največji preobrat v zgodovini tega tekmovanja, le da so se tokrat našli na nasprotni strani. Leta 1999 so Američani po dveh dnevih v Brooklinu zaostajali prav tako z 10:6 in na koncu slavili z istim izidom. Ta podvig ima vseeno večjo težo, saj je bil dosežen na gostujočih tleh in je povsem utišal dotedaj (pre)glasne ameriške navijače.

Evropejce je navdihnil eden izmed najbolj priljubljenih golfistov vseh časov Seve Ballesteros, ki je umrl lani v 54. letu po hudi bolezni. Vsi igralci so nastopili v njegovi najljubši barvi, mornarsko modri, in na rokavih nosili njegovo silhueto. "Seve bo vedno s to ekipo. Bil je zelo pomeben dejavnik v naši zmagi," je s solznimi očmi povedal Olazabal.

Razočaral je Tiger Woods, ki v treh dneh ni dobil niti enega dvoboja. Zadnji dan si je razdelil točko z Italijanom Francescom Mollinarijem.

Izjemna vrnitev Evropejcev na Ryderjevem pokalu