Benjamin Savšek. Foto: Reuters
Benjamin Savšek. Foto: Reuters
Končni vrstni red finala kanuistov. Foto: MMC RTV SLO
Končni vrstni red finala kanuistov. Foto: MMC RTV SLO

Moram biti zadovoljen. Moje vožnje so bile odlične, res sem ponosen, da sem tudi po olimpijskih igrah zadržal visoko raven pripravljenosti.

Benjamin Savšek

Savšek je imel v polfinalu kanuistov najboljši čas, brezkompromisno pa se je lotil tudi finalnega nastopa. Po najboljšem vmesnem času je dišalo po zlati medalji, nato pa je udaril v količek. Po dveh kazenskih sekundah je v cilj prišel s 3. dosežkom, a nato so sodniki določili, da je predzadnja vrata izpustil.

"Mislim, da si kazni za 50 sekund nisem zaslužil, a kar je, je. Zadnja kombinacija je bila precej zahtevna, voda tam je hitra in težko se je odzvati, kot bi si želel. Napaka me je stala kolajne, a moram biti zadovoljen. Moje vožnje so bile odlične, res sem ponosen, da sem tudi po olimpijskih igrah zadržal visoko raven pripravljenosti. Jasno pa je, da je bilo tudi nekaj razočaranja, saj ko sem prišel v cilj, sem mislil, da imam kljub napaki kolajno, a so mi naknadno določili večjo kazen," je dejal Savšek.

Zgrešana vratca odnesla medaljo olimpijskemu prvaku

Podobno smolo je imel v polfinalu Luka Božič. Čeprav je bil zelo hitro na progi, so mu v spodnjem delu sodniki dosodili kar 56 kazenskih sekund, tako da je osvojil 27. mesto. Svetovni prvak je postal Čeh Vaclav Chaloupka.

Med kanuistkami je Alja Kozorog v finalu osvojila 10. mesto (+18,37). Čeprav je progo prevozila brez dotika vratc, ji je velika napaka v srednjem delu preprečila vidnejšo uvrstitev. Z desetim mestom je vseeno dosegla svoj izid kariere, doslej na največjih tekmovanjih namreč še ni veslala v finalu.

Najboljša je bila Nemka Elena Apel, ki je bila med dobitnicami medalj (srebrna) že na sobotni tekmi v kajaku, drugo mesto je osvojila Mallory Franklin, tretje pa Gabriela Satkova.

Savška in Aljo Kozorog napaki oddaljili od najvišjih mest
Kajak-kanu: Nastop Benjamina Savška v finalu SP-ja v Bratislavi
Nastop Alje Kozorog v finalu SP-ja v Bratislavi
Izidi ženskega finala. Foto: MMC RTV SLO
Izidi ženskega finala. Foto: MMC RTV SLO
Terčeljeva, Savšek in Kauzer razočarani zapustili Bratislavo