Benjamin Savšek je izpolnil prvi cilj, drugi se mu je izmaknil. Foto: Nina Jelenc
Benjamin Savšek je izpolnil prvi cilj, drugi se mu je izmaknil. Foto: Nina Jelenc

Nekdanji svetovni prvak (2017) je zlato na EP-ju do zdaj osvojil leta 2015 v Markkleebergu, leta 2019 v Pauu in leta 2020 v Pragi. Tokrat je zmagal Francoz Denis Gargaud Chanut, olimpijski zmagovalec.

Drugi je bil Slovak Matej Benuš (1,10), tretji pa Nemec Sideris Tasiadis (+1,92); Savšek je za zmagovalcem zaostal 2,69 sekunde. Vsi omenjeni so bili brez dotika vratc.

Savšek predal krono evropskega prvaka

34-letni Savšek se je z drugim časom polfinala uvrstil v finale. Ker to ni uspelo Luki Božiču, ki je zasedel 11. mesto, finalni nastop pa je ob enem dotiku zgrešil za vsega 13 stotink sekunde, je bilo že jasno, da bo Savšek tudi slovenski potnik za olimpijske igre v Tokiu.

Debitant na članskih prvenstvih Nejc Polenčič je bil 20. Med kanuistkami si je olimpijske igre v Tokiu zagotovila Alja Kozorog, ki je bila 12., Eva Alina Hočevar pa je zasedla 17. mesto.

Zlato v Španijo
Med kanuistkami je slavila Španka Miren Lazkano, medalji pa sta osvojili še Čehinja Tereza Fiserova (+0,36) in Nemka Elena Apel (+1,86). Alja Kozorog je v polfinalu osvojila 12. mesto. Za finalni nastop bi morala veslati 1,1 sekunde hitreje. Eva Alina Hočevar je tekmovanje končala na 17. mestu.

V prejšnjih dneh osvojili tri medalje
Slovenija je na tem tekmovanju že osvojila tri medalje: v petek so bili kanuisti bronasti, v soboto je kajakašica Eva Terčelj osvojila naslov evropske podprvakinje, Peter Kauzer pa je bil tretji.

Nastop Benjamina Savška v finalu EP-ja