Mladi slovenski igralci skvoša se z odprtega mladinskega prvenstva Češke vračajo z nekaj lepimi uvrstitvami. Foto: Sara Rojnik
Mladi slovenski igralci skvoša se z odprtega mladinskega prvenstva Češke vračajo z nekaj lepimi uvrstitvami. Foto: Sara Rojnik

Gre za enega od devetih turnirjev tega ranga, preostali pa so še v Angliji, Franciji, Nemčiji, Belgiji, Švici, na Švedskem in Nizozemskem.

Turnirja v Pragi se je udeležilo 17 slovenskih mladincev in mladink iz treh klubov za skvoš – SqK Škofja Loka, ŠD Squashland in SqK Lesce Bled, nastopali pa so v starostnih kategorijah od 13 do 19 let.

V najmočnejši konkurenci do 19 let sta nastopila Jošt Dolinar in Tina Ferjan. Dolinar je med 64 tekmovalci zasedel 31. mesto, zmaga pa je po češkem finalu ostala doma. Prvo mesto je osvojil Viktor Byrtus, drugo pa Ondrej Vorliček.

Ferjanova je v konkurenci 32 tekmovalk zasedla 20. mesto. Zmagala je Švicarka Ambre Alinckx, ki je bila v finalu s 3:0 boljša od Ukrajinke Nadije Usenko.

Za največji uspeh slovenskega skvoša pa je poskrbela komaj 11-letna Škofjeločanka Sara Nedič, ki nastopa v konkurenci do 13 let. Uvrstila se je v finale, ki ga je odigrala proti skoraj dve leti starejši Američanki Marii Arseniev. Američanka je bila premočna in zmagala s 3:0 (11-4, 11-5, 13-11). Mlada Slovenka se je odlično upirala predvsem v tretjem nizu, v katerem je imela že dve zaključni žogi.

V četrtfinalu je nastopila Blejka Nanja Urh (do 13 let), v osmini finala pa Blejka Nika Urh ter Škofjeločani Luka Kustec in Manca Demšar (vsi do 15 let) ter Blaž Porenta (do 17 let).