Darko Jorgić je oddal le enajst točk. Foto: worldtabletennis.si
Darko Jorgić je oddal le enajst točk. Foto: worldtabletennis.si

Izbranci selektorice Andreje Ojsteršek Urh so tudi tretji dvoboj na SP-ju prepričljivo dobili. Predtem so s 3:1 v zmagah ugnali še Singapur in Brazilijo ter zasedajo vrh lestvice v skupini 7.

Najboljši slovenski igralec zadnjih let Darko Jorgić je bil kot prvi za mizo s 3:0 (4, 4, 3) prepričljiv proti Simeonu Martinu. Delo je nadaljeval Deni Kožul, ki je s 3:1 (–9, 9, 8, 6) premagal Edwarda Lyja, za tretjo točko pa je poskrbel Peter Hribar, ki je s 3:0 (10, 4, 7) ugnal Mattea Martina.

"Vsekakor nam je bilo brez Wanga na drugi strani nekoliko lažje priti do zmage. Darko in Peter sta svojo nalogo opravila brez večjih težav, medtem ko Deni nekako še vedno na začetku tekme ne najde svojega ritma. Ko pa se razigra, igra dobro. Ker se bliža v sredo odločilna tekma za uvrstitev v četrtfinale, s čimer bi si zagotovili nastop na olimpijskih igrah, bomo tudi proti Maleziji igrali v najmočnejši zasedbi," je poudarila Ojsteršek Urh.

Slovenci imajo tako kot Brazilci šest točk, a so že odigrali vse štiri tekme v skupinskem delu tekmovanja, s čimer so si Jorgić in soigralci že zagotovili prvo mesto. Sledijo Singapur (5 točk), Kanada (4) in Malezija (3).

Drugo- in tretjeuvrščene zasedbe v osmih skupinah bodo igrale dodatne kvalifikacije.
Slovenske barve na SP branijo Jorgić (15. na svetovni lestvici ITTF), Kožul (145.), Hribar (266.) in Brin Vovk Petrovski (425.).

Na zadnjem SP-ju v Čengduju na Kitajskem je Slovenija izpadla v osmini finala proti Portugalski.