Dejan Tonejc in Jure Kozjek sta na Reki postala svetovna prvaka. Foto: Simon Maljevac
Dejan Tonejc in Jure Kozjek sta na Reki postala svetovna prvaka. Foto: Simon Maljevac

Zadnji dan balinarskega svetovnega prvenstva se je za slovenski tabor končal imenitno. Dejan Tonejc je v igri v krog v finalu premagal Črnogorca Miroslava Petkovića s 24:20 in tako ubranil naslov svetovnega prvaka izpred dveh let v Argentini. Kozjek je bil v finalu klasične igre boljši od Hrvata Anteja Gračića s 13:6.

"Vesel sem, da sem drugič zapored svetovni prvak, saj to ni tako enostavno. Na igriščih, na katerih sicer igram za reški Vargon, mi je šlo tako, kot je treba. Hvala številnim navijačem za podporo s tribun," je povedal Tonejc po velikem uspehu.

Njegov reprezentančni kolega Kozjek pa je izjemen uspeh opisal takole: "Po neuspehu med dvojicami sem zelo zadovoljen z zlato kolajno. Ves čas sem bil osredotočen na bližanje, najmočnejše orožje Hrvata. Uspel se ga držati na vajetih in nisem imel nobenih težav."

Seveda je žarel tudi selektor Aleš Škoberne: "Ponovno smo dokazali, da smo konkurenčni za najvišja mesta v vseh šestih disciplinah. Jure in Dejan sta svojo nalogo opravila z odliko, z igro v finalu pa sta potrdila, da sta izjemno izkušena igralca. S končnim izkupičkom smo lahko več kot zadovoljni, konec koncev pa so štiri osvojene medalje realen pokazatelj kakovosti slovenskega balinanja v svetovnem merilu."