Veselje Igorja Osredkarja po vodilnem zadetku v 3. minuti. Foto: www.futsal.si/Drago Perko
Veselje Igorja Osredkarja po vodilnem zadetku v 3. minuti. Foto: www.futsal.si/Drago Perko
Slovenska reprezentanca v futsalu
Slovenska reprezentanca dvoranskega nogometa igra v težki skupini, a cilj ostaja napredovanje. Foto: www.futsal.si/Drago Perko

Slovenci so v Kombank Areni hitro povedli, v 3. minuti je po lepo izvedenem prostem strelu Roka Mordeja in Kristjana Čujca iz bližine zadel Igor Osredkar, za katerega je bil to že 64. zadetek v reprezentančnem dresu. Po nekaj nevarnih napadih Srbov si je Slovenija v 13. minuti priigrala lepo priložnost za podvojitev vodstva, a se je Uroš Kroflič ob strelu malce zapletel in zgrešil žogo. Gostitelji so izenačili minuto pozneje, ko so imeli zaradi petih prekrškov na voljo kazenski strel z 10 metrov. Alena Mordeja je med nogama premagal Slobodan Janjić. V 18. minuti je Slovenijo rešil okvir vrat, ko je Marko Perić stresel prečko.
V drugem polčasu 4:0
Srbija je nov zadetek dosegla po vsega 36 sekundah drugega polčasa. Mladen Kocić je streljal od daleč, žoga se je dotaknila Osredkarja, nekoliko spremenila smer in znova zletela med nogama Mordeja v mrežo. Več kot 11.000 gledalcev se je znova veselilo v 27. minuti, ko je na 3:1 povišal Slobodan Rajčević po akciji na desni strani. Kocić je v 30. minuti zadel še enkrat, po protinapadu je mrežo zatresel s strelom po tleh. Slovenci so v nadaljevanju poskusili z igro brez vratarja, kar pa je Marko Pršić hitro kaznoval in v 34. minuti s svoje polovice igrišča meril v prazno mrežo ter poskrbel, da se je na semaforju izpisalo 5:1.
Že v prvem polčasu je Srbija sprožila več strelov kot Slovenija (24:19), razmerje v strelih v okvir vrat pa je bilo 10:5. Na koncu je bila statistika naslednja: streli 32:27, v okvir vrat 15:10. Srbija je na deveti medsebojni tekmi dosegla šesto zmago, Slovenija ostaja pri dveh, enkrat pa sta se tekmeca razšla brez zmagovalca.
Preveč napak v igri
"Pričakovali smo več od te tekme. Vedeli smo, da bo naporno, zahtevno. Zaslužena zmaga Srbije, za to raven tekmovanja smo naredili preveč napak v igri in mislim, da nas je to stalo točk," je dejal selektor Andrej Dobovičnik, Osredkar pa dodal: "Škoda, da smo to izpustili. Vodili smo z 1:0, imeli še nekaj priložnosti, ampak imam občutek, da so sodniki - pa ne bi iskal vzrokov za poraz pri njih - piskali veliko prekrškov v korist Srbije. Zaradi tega smo tudi dobili zadetek za 1:1. Malce nas je potrlo, ampak smo imeli še vedno ugoden izid. Tisti zadetek za 2:1 pa nas je presekal, prehitro smo ga dobili, potem pa je koncentracija padla. Škoda, res škoda."

Leta 2018 prvenstvo v Ljubljani
Ob Sloveniji in Srbiji je v skupini A še Portugalska, s katero se bo vrsta Dobovičnika pomerila v četrtek. Portugalci so bili na zadnjem prvenstvu četrti. Zmagala je Italija, druga je bila Rusija, tretja pa Španija. Zadnja je v četrtfinalu izločila prav Slovence, ki so na koncu zasedli sedmo mesto. To je njihova najvišja uvrstitev doslej. Tudi letos je cilj Slovencev preboj v četrtfinale, vendar bo po uvodnem porazu to zelo težko.

Naslednje prvenstvo bo čez dve leti gostila Ljubljana.

SKUPINA A:
SRBIJA - SLOVENIJA 5:1 (1:1)
Janjić 14./10-m, Kocić 21., 30., Rajčević 27., Pršić 34.; Osredkar 3.

Četrtek ob 18.30:
SLOVENIJA - PORTUGALSKA

Sobota ob 21.00:

PORTUGALSKA - SRBIJA

SKUPINA B:
ŠPANIJA - MADŽARSKA 5:2 (3:0)

Četrtek:

MADŽARSKA - UKRAJINA

Sobota:

UKRAJINA - ŠPANIJA

SKUPINA C, sreda:
RUSIJA - KAZAHSTAN

Petek:

KAZAHSTAN - HRVAŠKA

Nedelja:

HRVAŠKA - RUSIJA

SKUPINA D, sreda:
ITALIJA - AZERBAJDŽAN

Petek:

AZERBAJDŽAN - ČEŠKA

Nedelja:

ČEŠKA - ITALIJA

V četrtfinale se uvrstita prva dva iz vsake skupine.