Urška Žolnir se je na tatamije vrnila prvič po olimpijskih igrah v Londonu, kjer je osvojila zlato medaljo. Foto: EPA
Urška Žolnir se je na tatamije vrnila prvič po olimpijskih igrah v Londonu, kjer je osvojila zlato medaljo. Foto: EPA
Rok Drakšič
Rok Drakšič je v boju za tretje mesto dosegel edino slovensko zmago. Foto: EPA
Žolnirjeva po dveh letih spet tekmovala

Slovenke so v boju za bron premagale Veliko Britanijo s prepričljivih 5:0. Petra Nareks je zmagala z juko, Vlora Beđeti po kaznih, Tina Trstenjak s končnim prijemom, Urška Žolnir po zlati točki, Ana Velenšek pa z vzvodom.

Žolnir: Na blazini še vedno lepše kot ob blazini
Za prvo ekipno kolajno je bila zaslužna tudi Žolnirjeva, ki je nastopila prvič po letu in osmih mesecih. "Super je bilo na blazini, tam mi je še vedno lepše kot ob blazini. Sicer se zdaj vračam v trenerske vode, a ima ta kolajna poseben prostor. V ekipi je vladalo res odlično vzdušje ves dan, zelo smo se izkazale," je po tretjem mestu ekipe dejala olimpijska prvakinja Žolnirjeva.

Slovenke so bile predtem boljše od Bosne in Hercegovine, nato pa so v polfinalu klonile proti Franciji.

Brod: Izgubili smo z velesilama
Slovenci so osvojili peto mesto. Varovanci selektorja Grege Broda so na začetku premagali Španijo s 5:2, nato izgubili proti Rusom z 1:4, v repasažu pa ugnali še Portugalce s 3:2. V borbi za bron so bili s 4:1 boljši Francozi. Adrian Gomboc je izgubil, a je nato Rok Drakšič z zmago vrnil upanje slovenski odpravi. Vendar sta zatem izgubila tako Jesenko Četić kot tudi Miha Žgank in upanja je bilo konec.

"Dobro smo se borili, žal nam ni uspelo do želene kolajne. Ne smemo biti razočarani, izgubili smo z dvema svetovnima silama. Dokazali smo, da znamo stopiti skupaj, ko je treba," je po petem mestu dejal selektor ekipe Gregor Brod. Zlato so osvojili Gruzijci in Francozinje.

Žolnirjeva po dveh letih spet tekmovala