Spomin na 1. september 2007: Čop in Špik sta v Münchnu tretjič postala svetovna prvaka. Foto: Reuters
Spomin na 1. september 2007: Čop in Špik sta v Münchnu tretjič postala svetovna prvaka. Foto: Reuters

Luka Špik meni, da je dvojni dvojec trenutno že na ravni, kot je bil v najboljših letih. Na SP-ju je pričakovati zanimiv finale, saj se bo kar nekaj posadk s slovenskima šampionoma borilo za medaljo.

Tik pred začetkom svetovnega prvenstva v veslanju na Bledu je bil 32-letni Špik gost spletne klepetalnice MMC-ja. Z Iztokom Čopom sta pred kratkim zamenjala položaj v čolnu, tako da Čop gleda Špika v hrbet: "Sedežni red je pomemben in se ga ne spreminja brez razloga. V preteklosti sva z Iztokom odlično delovala, ko je bil on na 'štroku', zdaj sva pač zamenjala, vse to seveda za boljši rezultat." Vrh kandidatov za medalje je širok: Nova Zelandija, Anglija, Nemčija, Avstralija ... Možnosti za medaljo vsekakor so, veliko bo odvisno tudi od taktike, ki je Špik še noče razkriti.

Luka Špik je med klepetom spet dokazal, da zna biti šaljiv. Na vprašanje, ali sta se s Čopom med tekmo že kdaj smejala na račun kakšne šale, je odgovoril: "Ja, same šale padajo: Ej, stari, a si vidu unga laboda?"

Seveda je resnica drugačna, tekma vendarle zahteva popolno zbranost od štarta do cilja.

MMC-jevi bralci ste klepet izkoristili tudi za vprašanja, ki niso povezana z veslanjem. Izvedeli smo, da se je Špik navdušil nad minigolfom, ki ga igra z reprezentančnimi kolegi. Potarnal je, da med pokrovitelji ni pravega zanimanja za veslanje, razkril pa je tudi, kakšna je njegova plača. Preberite celoten klepet!