Četverec brez krmarja je v finalu B osvojil drugo mesto. Foto: VZS/Jernej Slivnik
Četverec brez krmarja je v finalu B osvojil drugo mesto. Foto: VZS/Jernej Slivnik
Čop in Špik peta v Luzernu

Iztok Čop in Luka Špik, ki sta na Rdečem jezeru zadnjič zmagala leta 2006, sta tako solidno opravila generalko za svetovno prvenstvo na Bledu, saj dosti več kot uvrstitve v finale ni bilo moč pričakovati.

Na začetku sta slovenska šampiona, leta 2000 olimpijska prvaka, držala stik z vrhom in veslala tudi na 3. mestu, v odločilnem tretjem delu proge pa sta vidno zaostala za tekmeci in tekmo končala le pred estonskim dvojcem.

"Finalna vožnja je bila slaba. Nisva ujela ritma, imela sva težave z vetrom, en zavesljaj sva povsem zgrešila. V bistvu se je pokazalo to, kar sva vedela. Čoln še ne gre tako, kot v najboljših časih," je povedal Čop.

Zmagala je Nova Zelandija (Nathan Cohen in Joseph Sullivan) pred Nemčijo in Veliko Britanijo.

Četverec dobro opravil nastop v finalu B
Dopoldne je v finalu B nastopil dvojni četverec in zasedel drugo mesto, kar pomeni, da je tekmo svetovnega pokala končal na osmem mestu. Gašper Fistravec, Jan Špik, Matej Rojec in Žiga Pirih so prikazali eno najboljših voženj in napovedali, da se na Bledu s kančkom športne sreče lahko borijo tudi za uvrstitev med najboljšo šesterico.

Trije slovenski čolni so nastope sklenili že v soboto. Matevž Malešič in Jure Cvet sta zmagala v finalu E med lahkimi dvojnimi dvojci, lahki skifist Rajko Hrvat in četverec brez krmarja v postavi Rok Kolander, Tomaž Pirih, Urban Ulčar in Janez Jurše pa sta v finalu D osvojila tretji mesti.

Čop in Špik peta v Luzernu