Slovenci so odigrali dve močni pripravljalni tekmi za evropsko prvenstvo, kjer je njihov cilj četrtfinale. Foto: futsal.si/Drago Perko
Slovenci so odigrali dve močni pripravljalni tekmi za evropsko prvenstvo, kjer je njihov cilj četrtfinale. Foto: futsal.si/Drago Perko
Španska reprezenatnca
Španci so zaigrali precej odločneje kot v ponedeljek v Mariboru. Foto: futsal.si/Drago Perko
Futsal: Španci v Litiji porazili Slovence

Slovenci so v ponedeljek v Mariboru remizirali (5:5), hat-trick je zabil Kristjan Čujec. Današnji nastop je bil še posebej pomemben za kapetana domače vrste Igorja Osredkarja, saj je bila to zanj stota tekma za izbrano vrsto.

Španci v prvem polčasu precej boljši
Španija je pritiskala od začetka, igra je v glavnem potekala na slovenski polovici, prvič pa je moral vratar Damir Puškar po žogo v mrežo po silovitem strelu Sergia Lozana Martineza v 6. minuti. Dve minuti zatem je žogo v lastno mrežo nesrečno potisnil Gašper Vrhovec. Do konca prvega dela golov ni bilo več, čeprav je moral domači vratar Puškar nekajkrat pokazati vse svoje znanje, da je preprečil povišanje španskega vodstva. Za Slovenijo je imel najlepšo priložnost Osredkar v 15. minuti, vendar je vratar Juan Jose Hernandez njegov strel ubranil.

Mordej najnevarnejši za španska vrata
V nadaljevanju sta imela lepi priložnosti Rok Mordej in Alen Fetić, a je bil španski vratar obakrat na pravem mestu. Slovenci so pritiskali in iskali priključek, Mordej pa je v 32. minuti morda imel najlepšo možnost vsaj za častni zadetek, a je po akciji s kota po dveh njegovih strelih iz bližine vratar tekmecev obakrat spretno posredoval. Slovenci so v zadnjih treh minutah poskušali tudi brez vratarja in s petimi igralci v polju. V zadnji minuti je končni izid postavil Raul Campos.

Dobovičnik: Fantje niso stroj
"Mislim, da je to kar realnost. Že včeraj sem kljub evforiji rekel, da so še močnejši od nas in ni pričakovati, da bomo kar tako igrali s svetovnimi prvaki. Danes se je poznala tudi utrujenost. Fantje niso stroj, čeprav so vrhunsko pripravljeni. Škoda, ker nismo dali gola, ker bi bil izid lepši, a sem z doseženim zadovoljen. Naša filozofija je, da delamo korak za korakom, in ta ekipa se je najbolj približala najboljšim na svetu," je nastopa s Španci ocenil selektor Andrej Dobovičnik.

Na EP-ju najprej proti Italiji
Slovenci bodo pred evropskim prvenstvom odigrali še dve tekmi s Hrvaško, ki pa bosta neuradni in zaprti za javnost. Evropsko prvenstvo bo potekalo v Antwerpnu med 28. januarjem in 8. februarjem. Na EP-ju bo sodelovalo 12 ekip, razdeljene bodo v štiri skupine s po tremi udeleženkami; po dve najboljši se bosta uvrstili v četrtfinale. Slovenija bo igrala v predtekmovalni skupini z Italijo in Azerbajdžanom, s prvo se bo pomerila 29. januarja, z drugo pa dva dni pozneje.

Pripravljalna tekma, Litija:
SLOVENIJA - ŠPANIJA 0:3 (0:2)
1.000; Lozano 6., Vrhovec 8./ag, Raul Campos 39.

Futsal: Španci v Litiji porazili Slovence