Eugenia Bujak med vožnjo za srebro. Foto: www.alesfevzer.com
Eugenia Bujak med vožnjo za srebro. Foto: www.alesfevzer.com

Bujak je nastopila s pomembnim delom kolesa, ki ji ga je pred časom dal Tadej Pogačar. "Pred dvema letoma sem na SP-ju v Imoli, kjer sem bila kar dobra in končala na 13. mestu, nastopila s prestavami Tadeja Pogačarja. Pustil mi jih je in dejal, da mi bodo mogoče še kdaj prišle prav," je povedala 32-letnica.

Po prihodu v cilj je dolgo čakala na izide. "Ko sem šla mimo oglasne deske, mi je eno izmed deklet čestitalo in takrat sem se zavedla, da mogoče pa bo vendarle medalja. Čakala sem še nekaj minut, da sem dobila tudi uradno potrditev, in se veselila uspeha."

Pred in med dirko se je zelo dobro počutila. "Imela sem nekaj težav z želodcem včeraj in nekaj še ponoči. Potem pa je steklo, na progi mi je šlo zelo dobro in sem si zelo želela, da bi z ekipo osvojila medaljo. Sem zelo vesela, da mi je uspelo. Vodja ekipe in trener Gorazd Penko mi je zelo dobro svetoval med dirko, le menjati sem morala prestave, ko mi je rekel. Za to odličje so zaslužni tako on kot tudi naši mehaniki, trenerji in fizioterapevti."

Bujak nastopa za ekipo Ale BTC Ljubljana. Poudarila je, da je odličja še bolj vesela, saj je za njo težko leto zaradi zdravstvenih težav. "Dolgo nisem vedela, kar se dogaja z mano, potem pa so zdravniki ugotovili, da mi ščitnica dela prepočasi. Od polovice aprila imam hormonske terapije in vsak teden je boljše."

V slovensko reprezentanco je leta 2018 prestopila iz Poljske, ker je imela tam težave. "Grdo so govorili o meni in bila sem le za delo v ekipi, niso me cenili. Ampak ne bi rada govorila le grdih stvari, Poljska mi je tudi veliko dala."

Eugenija Bujak srebrna na kronometru sredozemskih igrah

Lukić do medalje na 10 metrov z zračno puško

Šesto medaljo za Slovenijo je osvojil strelec Luka Lukić na 10 metrov z zračno puško. "Super se mi je izšlo, v kvalifikacijah je bilo odlično, ni bilo zelo slabih strelov in tudi ne res izjemnih. Konstantno sem streljal. V finalu pa je vse drugače, je zgodba zase. Komur se 'poklopi', osvoji kolajno in meni se je. Na igrah bom nastopil še v mešanih parih z Živo Dvoršak," je povedal.

Judoistka Anka Pogačnik je v kategoriji do 70 kg izgubila dvoboj za bronasto medaljo proti Grkinji Elisavet Teltsidou in zasedla peto mesto. Slovenka je po dveh opominih v podaljšku prejela rdeči karton.

Rokometaši že končali igre

Zaradi sedmerice igralcev v ekipi, ki je bila pozitivna na novi koronavirus, rokometaši ne bodo mogli nadaljevati iger. Vsi okuženi so v izolaciji in dnevno testirani, počutijo pa se dobro in nimajo večjih težav, so sporočili iz slovenske reprezentance.