Maruša Štangar si je bron prislužila z iponom. Foto: www.alesfevzer.com
Maruša Štangar si je bron prislužila z iponom. Foto: www.alesfevzer.com

Judoistka Maruša Štangar je v odločilnem dvoboju za tretje mesto z iponom premagala Sofio Pettito. Štangar je bila veliko dejavnejša tekmica, na začetku predzadnje minute je Italijanka vendarle dobila opomin. A je prvo točko tik pred začetkom zadnje minute osvojila Pettitova.

Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

50 sekund pred koncem je Slovenka z novo akcijo izenačila na 1:1 in dvoboj se je odločal v dodatku dvoboja, v katerem je Štangar drugič prišla do končnega prijema in začelo se je odštevanje. Prvič se je Italijanka ob koncu rednega dela dvoboja izvila, drugič pa je Štangar držala tekmico do konca in slavila zmago.

"Vrnila sem se po dolgem času na tekmovalni tatami, po lanskih olimpijskih igrah sem morala na operacijo kolena in rame. Bilo se je težko vrniti, to je bil tudi največji namen SOI, da pridem nazaj. Pokazalo se je, da bom morala še veliko delati, moči mi primanjkuje, a sem vesela medalje, ki je velika spodbuda za naprej," je bila zadovoljna Štangar.

David Štarkel je v kategoriji do 60 kg izgubil z vazarijem uvodni dvoboj s Sircem Suleimanom Al Refaijem, Tudi v kategoriji do 52 kg Anji Štangar ni uspelo premagati svoje prve tekmice, Alžirke Faize Aisahine.

Tadeja Petrič. Foto: www.alesfevzer.com
Tadeja Petrič. Foto: www.alesfevzer.com

Balinarka Tadeja Petrič je v boju za bron s 24:18 v natančnem zbijanju premagala Hrvatico Carrolino Bajrić. Zadnji slovenski balinarski nastop na teh igrah je zaključila z edino medaljo po dveh četrtih mestih v torek.

"Začela sem umirjeno, a sem bila zelo nervozna, kar se navzven sicer ni videlo. Prvič sem tekmovala v dvoboju, prej je bila tekma četverice za razvrstitev, bilo je zelo drugače. Že takoj prvič sem dosegla petico in sem bila zelo vesela. Potem je šlo lepo naprej," je strnila Petrič.

Zlato na SI v tej disciplini je z dekliškim priimkom Sodec že osvojila v Mersinu leta 2013. Tokrat ji je v torkovem polfinalu spodletelo, da bi se prebila v veliki finale, a je zbrala dovolj za nastop v zanjo odločilni partiji iger.

Badmintonist Andraž Krapež je v polfinalu izgubil z 0:2 proti Špancu Luisu Enriqueju Penalverju Perreiri, tekme za bron pa ne igrajo. Odličje si je priboril že v četrtfinalu, ko je z 2:1 premagal Italijana Fabia Caponia.

Tjaša Kysselef. Foto: www.alesfevzer.com
Tjaša Kysselef. Foto: www.alesfevzer.com

V gimnastiki sta bili danes v finalih na orodjih dve Slovenki četrti. Tjaša Kysselef, bronasta na prejšnjih SI, je bila četrta v preskoku z isto končno oceno kot Italijanka Angela Andreoli, a je imela Slovenka nižjo izhodiščno oceno. Četrta je bila tudi Lucija Hribar na dvovišinski bradlji, peta na tem orodju pa je bila Zala Trtnik.

Slovenski vaterpolisti so izgubili tekmo za peto mesto, Grki so zmagali s 16:12 (5:1, 2:4, 5:4, 4:3). Za končno šesto mesto je Jaša Lah dosegel pet golov, štiri pa Aleksander Cerar.

Strelska mešana ekipa s pištolo, v kateri sta Slovenijo zastopala Denis Bola Ujčič in Jože Čeper, je osvojila 11. mesto.

Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

Boksar Tadej Černoga je v kategoriji do 60 kg v četrtfinalu izgubil za delitev petega mesta, boljši je bil Francoz Enzo Claude Michel Grau.

V namiznem tenisu so potekali boji v posamični konkurenci, v drugi del sta se prebila Deni Kožul, z zmago in porazoma je tretji v drugi skupini, in Ana Tofant, ki je doživela tri poraze v četrti skupini.

Strelska mešana ekipa s pištolo, v kateri sta Slovenijo zastopala Denis Bola Ujčič in Jože Čeper, je osvojila 11. mesto.

V ponedeljek so zlato odličje na ekipni tekmi v namiznem tenisu osvojili Darko Jorgić, Deni Kožul in Peter Hribar.

Sorodna novica Namiznoteniški igralci ubranili zlato po hudem boju s Portugalci