"Peter je imel pred kratkim poškodbo noge, ki se je izkazala za pozitivno ne le na 50, ampak tudi na 100-metrski razdalji. Plava namreč izrazito z rokami, zato mu ožji udarec z nogami še kako koristi in to novo tehniko mora zdaj obdržati," je o nastopu Stevensa dejal Luka Berdajs. Foto: www.alesfevzer.com

Dober izid je tudi lep obet pred petkovim nastopom na paradni 50-metrski razdalji, pa tudi za bližnje svetovno prvenstvo v Hangžuju na Kitajskem. S 56,34 je zmagal Kitajec Jan Zibei, srebro je osvojil Rus Anton Čupkov, bron pa Belorus Ilija Šimanovič. Stevens je po Damirju Dugonjiću postal drugi Slovenec, ki je na 100 m prsno plaval manj kot 58 sekund.

"Peter je osebni rekord popravil za 39 stotink sekunde, in če mu je to uspelo zdaj iz polnega treninga, je to res dobro. Prepričal me je predvsem na drugih 50 metrih, ki vedno odločajo tekmo, saj je bil z 31,10 kar štiri desetinke hitrejši kot pred tem pri svojem najboljšem nastopu," je tekmo v Aziji pokomentiral Stevensov trener kranjskega Triglava Luka Berdajs in dodal, da je njegov varovanec tekmo začel nekoliko zadržano, da mu ne bi pošle moči, kar se je izkazalo za dobro taktiko.