Peter John Stevens se je v finale prebil z najboljšim časom, nato pa osvojil četrto mesto. Foto: AP
Peter John Stevens se je v finale prebil z najboljšim časom, nato pa osvojil četrto mesto. Foto: AP

Stevens, ki se je v finale prebil z najboljšim časom kvalifikacij 26,26, je zaostal za zmagovalcem Rusom Kirilom Prigodo (26,02), Američanom Michaelom Andrewom (26,15) in Belorusom Iljo Šimanovičem (26,22).

Plaval je preveč na silo
"Pričakovala sva več. Redko je popoldne plaval slabše kot zjutraj. Njegov komentar je bil, da je nastopil preveč na silo. Ni ujel ritma izpod vode. Sama tekma ni bila odplavana, kot si je želel. Pozitivno je, ker je to zanj šola za naprej, za tekmo, na katero se pripravlja, to je svetovno prvenstvo. Bolje, da se je tu tako izšlo, na naslednjih pokalih mora narediti, kar mora. To je bil alarm, kako je treba startati. Načeloma je to vedno znal,
" je Stevensov nastop pokomentiral njegov trener Luka Berdajs.

Stevens je v petek nastopil na 100 metrov prsno in 100 metrov mešano, obakrat je bil osmi. Slovenskega reprezentanta v nedeljo čaka nastop še na 200 metrov prsno. "Osnovni cilj je, da starta, da odplava, se loti te razdalje in odtekmuje po sposobnostih. Za finale mu verjetno še malo manjka. Bomo videli. Želim si najboljši nastop, ki ga je sposoben," se je na zadnji nastop Stevensa v nedeljo ozrl Berdajs.

Stevens po tekmah v Peking ostaja v Aziji, nastopil bo še na dveh svetovnih pokalih v Tokiu in Singapurju.