Prvi slovenski adut bo Živa Dvoršak. Foto: www.alesfevzer.com
Prvi slovenski adut bo Živa Dvoršak. Foto: www.alesfevzer.com

uk.

"Gre za prvi večji dogodek v novem olimpijskem ciklu, Slovenija in Maribor sta tako prvi organizator večjega tekmovanja v tem letu, ob 641 nastopih smo zelo veseli, da bomo prvič gostitelj tudi novemu načinu ekipnih tekmovanj in da je v programu tekmovanje mešanih ekip, ki bo del olimpijskih disciplin v prihodnjem ciklusu," je povedal predsednik organizacijskega odbora Ljubo Germič.

V slovenski izbrani vrsti bo med glavnimi favoritinjami dvakratna olimpijka Živa Dvoršak. Tudi drugi slovenski reprezentanti so na tekmi svetovnega pokala, ki ta teden poteka v New Delhiju, pokazali dobro pripravljenost. Najtrofejnejši slovenski strelec Rajmond Debevec bo z organizatorji sodeloval kot strokovni sodelavec in pod Pohorjem ne bo nastopil.

"Žal v strelski ekipi nimamo Ilke Štuhec, tako da ni takega izrazitega favorita, da bi stavili nanj. Dejstvo pa je, da bomo na domačem tekmovanju nastopili s tremi člani in z drugimi v vseh kategorijah, prisotni ne bomo zgolj v premikajočih tarčah. Težko je govoriti, koliko bo slovenskih finalnih nastopov. Prvi adut bo Živa Dvoršak, blizu je Urška Kuharič. Z zračno pištolo je Kevin Venta na svetovnem pokalu za en krog zgrešil finale," je o slovenski ekipi dejal predsednik slovenske strelske zveze Janez Slapar.

TV Slovenija bo zagotovila šest neposrednih prenosov. Za ogled tekmovanj vstopnine ni. Za finalne preizkušnje bodo pripravili od 300 do 350 sedišč ter, odvisno od zanimanja, tudi nekaj stojišč.