Triglav je bil na pragu zmage, a so živci v zadnji minuti popustili. Foto: MMC RTV SLO
Triglav je bil na pragu zmage, a so živci v zadnji minuti popustili. Foto: MMC RTV SLO

Dvoboj med Branikom in Triglavom je bil po vsesplošnem pretepu minuto pred koncem pri izidu 9:14 prekinjen. Tekma v mariborskem Pristanu je bila trda, s številnimi izključitvami na obeh straneh, a so Kranjčani kljub temu vse niti držali v svojih rokah in zanesljivo vodili. Pritiska ni prenesel le njihov trener Aleš Komelj, ki je bil izključen.

Počilo je v zadnji minuti, ko sta se stepla domačin Aljaž Pevec in Kranjčan Jaša Kadivec. Pretepu so se pridružili še igralci s klopi, izključeni kranjski trener Komelj pa je prišel k zapisnikarski mizi in vzel ter odnesel zapisnik.

O usodi prekinjene tekme bo odločala tekmovalna komisija Vaterpolske zveze Slovenije, ki pa mora z odločitvijo pohiteti, saj je finale na sporedu že v sredo pri zmagovalcu srečanja v Mariboru.

V Kopru je bilo veliko bolj umirjeno, čeprav je Kokri uspelo dobiti zadnjo četrtino. Branilci naslova so visoko zmagali, najučinkovitejša strelca pa sta bila njihova napadalca Toni Barbarić s sedmimi in Vojislav Čupić s šestimi zadetki.

Pokal Slovenije
Polfinale

BRANIK - TRIGLAV
9:14

ROKAVA KOPER - Kokra
23:7 (9:1, 8:0, 3:1, 3:5
Finale bo v sredo ob 20.45.