Tina Čelik je v Buenos Airesu za Slovenijo prebila led z bronom na 50 m prsno. Foto: Twitter/@MarkoCirman
Tina Čelik je v Buenos Airesu za Slovenijo prebila led z bronom na 50 m prsno. Foto: Twitter/@MarkoCirman

Hitrejši od mlade Gorenjke, ki je osvojila prvo kolajno v Buenos Airesu, sicer pa 11. tovrstno za Slovenijo, sta bili le Litovka Agne Seleikate in Avstralka Chelsea Hodges.

17-letna Tina Čelik, tudi že članska reprezentantka, je mladinsko kariero sklenila na najlepši mogoč način, saj je štirim kolajnam z mladinskih evropskih prvenstev v Argentini dodala še bron z mladinskih olimpijskih iger. Že v torek bo nadaljevala nastope na 100 m prsno.

"To je bil odličen zaključek mladinske sezone. Nisem si predstavljala, da lahko to dosežem. Sem sem prišla uživat in po nove izkušnje. Nisem si mislila, da je to sploh možno," je nasmejana razlagala plavalka kranjskega Triglava in priznala, da ni vedela, če bo po polfinalu lahko še izboljšala izid. "Uspelo mi je in bilo je dovolj za kolajno."

Dekleta napovedujejo že nova odličja
Zelo dobro formo potrjuje tudi Neža Klančar iz ljubljanske Olimpije. V noči na torek po slovenskem času je v polfinalu na 100 m prosto s 55,10 osebni rekord izboljšala za tri desetinke in se s tretjim dosežkom zavihtela v torkov finale ter napovedala boj za zmagovalni oder. Vroča kandidatka za medaljo pa bo v torek tudi športna plezalka Vita Lukan. V ponedeljek je dvakrat nastopila namiznoteniška igralka Aleksandra Vovk, ki je z 1:4 izgubila proti Indijki Archana Girish Kamath.

Argentinska prestolnica Buenos Aires med 8. in 18. oktobrom gosti tretje poletne mladinske olimpijske igre. Prve so bile leta 2010 v Singapurju, druge pa leta 2014 v Nandžingu na Kitajskem.