Tina Trstenjak sledi navodilom trenerja. Foto: www.alesfevzer.com
Tina Trstenjak sledi navodilom trenerja. Foto: www.alesfevzer.com

Igre bodo potekale od 23. julija do 8. avgusta prihodnje leto. "To eno leto lahko izkoristimo za kakšne nove tehnike, da pripravimo kaj novega. V glavnem moramo iz tega potegniti nekaj dobrega," je prepričana olimpijska prvakinja Tina Trstenjak in dodala: "Mi stremimo k enemu cilju in takrat je treba biti najbolje pripravljen. Do takrat so vse tekme le vmesne postaje."

Raje bi videla, da bi šli v Tokio že letos
V Tokiu bo Trstenjakova branila zlato kolajno, preložitev vidi v drugi luči, saj bo še eno leto olimpijska prvakinja: "S tem se ne more pohvaliti ravno vsak. Tisti, ki smo slavili v Riu, se lahko. Sicer pa bi raje videla, da bi se letos borila na olimpijskih igrah. Biti olimpijski prvak pet let pa tudi ni tako slabo."

Sledi napotkom trenerja
Za večino starejših športnikov je dodatno leto večje breme, za mlajše pa velika priložnost za napredek. "Sama sem nekje vmes, čeprav sem med starejšimi. Mislim, da lahko to eno leto kljub vsemu dobro izkoristim. V tem pogledu sledim vsem navodilom trenerja Marjana Fabjana," je še povedala 29-letnica.

Velenškova se veseli tekem
Anamari Velenšek
si veseli, da bodo kmalu na sporedu prve tekme: "Za nas je že dosti to, da bomo začeli tekmovati po več kot pol leta. Morda je bolje, da na začetku niti ni toliko držav, da pridemo v pravi ritem."

Poleg omenjenih so trenutno v olimpijski kvoti še Klara Apotekar, Kaja Kajzer, Maruša Štangar, Adrian Gomboc in Martin Hojak.