Tjaša Kysselef je bila s svojim nastopom zadovoljna. Foto: www.alesfevzer.com
Tjaša Kysselef je bila s svojim nastopom zadovoljna. Foto: www.alesfevzer.com

Za prvi nastop je prejela oceno 13,400, še boljši skok ji je uspel v drugem nastopu (13,833). Njena skupna ocena je bila 13,616, v finale pa je peljala ocena 14,349.

Lucija Hribar je nastopila v mnogoboju, kjer je s skupno oceno 47,766 osvojila 40. mesto. Za finale 24-erice bi potrebovala oceno 51,365. Najvišjo oceno je prejela Japonka Mai Murakami (55,933), Američanka Ragan Smith pa je prejela le tisočinko nižjo oceno.

Z nastopi obeh slovenskih telovadk je bil zadovoljen selektor Andrej Mavrič. "Dekleti sta 'odtekmovali' tako, kot smo si želeli pred prvenstvom," je uvodoma iz Kanade sporočil Mavrič.

"Tjaša je svoja skoka na preskoku izvedla zelo dobro in na koncu zasedla 16. mesto, kar sem od nje tudi pričakoval. Medtem pa je Lucija na dvovišinski bradlji, parterju in preskoku nastopila odlično, na gredi pa je imela več težav. Naredila je več napak in enkrat padla z orodja. Ne glede na te napake je na koncu zasedla 40. mesto, kar je nad pričakovanji," je še pojasnil selektor ženske vrste in sklenil: "To prvenstvo zato ocenjujem kot uspešno za slovensko žensko gimnastiko."

Finale si je zagotovil Sašo Bertoncelj, ki bo v soboto medaljo lovil v finalu konja z ročaji.