La Tominc se iz Argentine vrača z zlato medaljo. Foto: Twitter/Marko Cirman
La Tominc se iz Argentine vrača z zlato medaljo. Foto: Twitter/Marko Cirman

Pot do 10. slovenske kolajne na igrah v desetih dneh, pa nikakor ni bila lahka. Tominc, vajen divjih voda, je moral uspešno izpeljati slalom na mirni vodi, tekma se je začela s skokom s startne rampe, na polovici pa so morali tekmovalci izvesti tudi obrat oziroma takoimenovano rolo. V predtekmovanju je mladi Celjan, s 16 leti najmlajši v slovenski vrsti, zasedel drugo mesto, v nadaljevanju pa je ostal nepremagan v medsebojnih dvobojih v četrtfinalu, polfinalu in v finalu proti Kitajcu Changhengu Guanu.

"Pot do kolajne sem začel novembra lani, ko sem začel trenirati na polno in veliko sem vložil v to odličje. Danes ni šlo vse po maslu. Že zjutraj mi je bilo slabo, nato pa se je to do polfinala stopnjevalo in kar trikrat sem bruhal. Bil sem zelo nervozen," je tremo odkrito priznal Tominc in dodal, da se je najbolj bal kvalifikacij, saj ni vedel, kakšen čas mora doseči za boj za odličje. A najbolj pomembno je, da je kljub tremi zdržal.

"Kvalifikacije sem vzel tudi z rezervo, saj sem vedel, da me čakajo štiri tekme. Če bi šel na vseh na polno, bi me v finalu zmanjkalo. Sama proga je zanimiva, enaka je bila v kvalifikacijah v Barceloni, a sam sem raje na divji vodi. Seveda pa so bile igre, tudi tekma, zelo lepo izkušnja," pa je o taktiki dodal mladi tekmovalec iz Arclina pri Celju.