Janja Garnbret je v sijajni formi. Foto: BoBo
Janja Garnbret je v sijajni formi. Foto: BoBo
Garnbretova spet pokorila svetovno konkurenco
Garnbretova ostaja neporažena v letošnji sezoni

Za Garnbretovo je to tretja zmaga v tej disciplini v sezoni po švicarskem Villarsu in Chamonixu pred 14 dnevi. V Brianconu je v finalu nastopila še Mina Markovič, ki pa je po napaki sredi stene na koncu pristala na osmem mestu.
Nobena plezalka ni prišla do vrha
Prav na vrh smeri sicer ni prišla nobena, je pa Garnbretova priplezala do višine 39+. Za en oprimek je premagala Verhoevnovo, Korejka je prišla do 36+.

Tekmo je oviral tudi močan dež, zaradi česar se je začela s polurno zamudo, a najboljše plezalke in plezalci kljub nekoliko bolj spolzki podlagi niso imeli večjih težav.

Najboljša slovenska plezalka te sezone je tako na tekmah svetovnega pokala še enkrat potrdila premoč, potem ko je na evropskem prvenstvu v Campitellu v Italiji ostala na četrtem mestu, pred Brianconom pa je bila še v Vroclavu na svetovnih igrah neolimpijskih športov in tudi tam končala na zmagovalnem odru z drugim mestom.

Desgranges razveselil navijače
V moški konkurenci v finalu ni bilo slovenskih predstavnikov, Domen Škofic je v petkovem polfinalu z devetim mestom le za eno mesto zgrešil današnji odločilni boj. Za navdušenje domačih navijačev je poskrbel Romain Desgranges, najboljši že v polfinalu, za domačinom sta ostala Kanadčan Sean McColl in Italijan Stefano Ghisolfi.
Svetovni pokal se bo nadaljeval z balvansko preizkušnjo čez tri tedne v Münchnu, v težavnosti pa se bodo plezalci spet merili v Arcu v Italiji zadnji avgustovski konec tedna.

Garnbretova spet pokorila svetovno konkurenco
Garnbretova ostaja neporažena v letošnji sezoni