Peter Hribar, Deni Kožul in Darko Jorgić so se s selektorico Andrejo Ojsteršek Urh veselili zlate medalje. Foto: www.alesfevzer.com
Peter Hribar, Deni Kožul in Darko Jorgić so se s selektorico Andrejo Ojsteršek Urh veselili zlate medalje. Foto: www.alesfevzer.com

Tudi na igrah v Tarragoni sta bila v ekipi Darko Jorgić in Deni Kožul, tokratna rezerva Peter Hribar pa je nadomestil Bojana Tokića.

Slovenci so v polfinalu premagali Španijo s 3:0 in Sloveniji že priborili prvo medaljo na igrah v drugem največjem alžirskem mestu. Predtem so v četrtfinalu ugnali gostiteljico prvenstva s 3:1.

Kožul je začel finalni obračun z dobljenim uvodnim nizom in bil blizu tudi v nadaljevanju, a je Joao Pedro Andrade Selgas zmagal s 3:1. Jorgić se je nato v boju za izenačenje znašel v zaostanku z 0:2, a je na koncu vendarle strl odpor Joaa Pedra Ferreira Geralda.

Kožul dobil napet odločilni dvoboj
Slovenca sta nato v dvojicah izgubila z 0:3, Jorgić pa je nato izgubil prvi niz, preden je strl odpor Andradeja za izenačenje na 2:2. O zmagovalcu finala je tako odločal obračun Ferreira Geralda in Kožula. Slovenec je dobil prvi niz, nato pa je po izenačenju na 2:2 sledil dramatični peti niz, v katerem je Kožul z zadnjo točko tudi s precej sreče priboril zmago svoji ekipi.

Deni Kožul in Darko Jorgić sta se izkazala v posamičnih obračunih, v dvojicah pa sta izgubila. Foto: www.alesfevzer.com
Deni Kožul in Darko Jorgić sta se izkazala v posamičnih obračunih, v dvojicah pa sta izgubila. Foto: www.alesfevzer.com

Kiti Smiljan izgubila boj za bron
Karateistka Kiti Smiljan je v kategoriji do 68 kg izgubila dvoboj za bronasto medaljo. Slovensko borko je premagala evropska prvakinja Eda Eltemur iz Turčije z 8:3. Smiljan, bila je že tretja na evropskem prvenstvu, je bila na poti, da bi na teh SI Sloveniji priborila prvo medaljo. A ji je na zadnji stopnički spodrsnilo proti turški tekmici, ki jo je pred slabim mesecem dni na EP-ju ugnala le z 2:1.

Druga zmaga vaterpolistov
Slovenski vaterpolisti so v predtekmovalni skupini B z 11:7 (3:1, 1:2, 4:1, 4:3) premagali Francijo in dosegli drugo zmago. Lukas Gligorovski je dosegel tri gole. Na lestvici s šestimi točkami vodi Srbija, ki je Slovenijo edina do zdaj premagala, Slovenija ima tako kot Črna gora štiri točke, na zadnjih dveh mestih pa sta Francija (2) in Portugalska (0).

Poraz rokometašev
Rokometaši so na prvi tekmi skupinskega dela izgubili s 27:31 (15:15) s Srbijo, kjer je pomočnik selektorja Slovenec Uroš Bregar. Tekma, na kateri je šest golov za Slovenijo dosegel Urban Pipp, pet pa Staš Slatinšek Jovičić, bi morala biti po prvotnem razporedu sredi dopoldneva. Pa je niso začeli niti v naslednjem terminu štiri ure pozneje, ker ni bilo sodnikov.

Balinarji bodo v torek nastopili v polfinalu, v hitrostnem zbijanju Martin Zdauc in Nina Voličina, Tadeja Petrač pa v natančnem zbijanju. Marko Švara je v natančnem zbijanju končal z delitvijo petega mesta.