Tina Trstenjak je spet državna prvakinja v kategoriji do 63 kg. Foto: EPA
Tina Trstenjak je spet državna prvakinja v kategoriji do 63 kg. Foto: EPA

Na tatamiju sta se za naslov državne prvakinje pomerili aktualna olimpijska prvakinja Tina Trstenjak in Kaja Kajzer, ki je tokrat nastopila v kategoriji do 63 kilogramov. Med dvobojem sta si obe priborili kazni Trstenjakova eno, Kajzerjeva pa dve. Dvoboj je v podaljšku po težkem dvoboju z vazarijem dobila Trstenjakova in tako postala državna prvakinja. Naslov si je pridobila nazaj, potem ko je lani v finalu slavila Andreja Leški.

V ženski članski konkurenci so naslove državnih prvakinj osvojile še Maruša Štangar (Olimpija) do 48 kg, Nuša Perovnik (Acron Slovenj Gradec) do 52 kg, Tina Kovač (Acron Slovenj Gradec) do 57 kg, Zarja Tavčar (GIB Šiška) do 70 kg, Anka Pogačnik (Triglav Kranj) do 78 kg in Patricija Brolih (Bežigrad) nad 78 kg.

V moški konkurenci so slavili David Štarkel (Impol) do 60 kg, Matjaž Trbovc (Z'dežele Sankaku) do 66 kg, Adrian Gomboc (Bežigrad) do 73 kg, Juš Mecilošek (Bežigrad) do 81 kg, Narsej Lackovič (Partizan Ljutomer) do 90 kg, David Kukovica (Branik Broker) do 100 kg in Vito Dragič (Impol) nad 100 kg.

Nastopajoči, nastopilo je 121 tekmovalcev in tekmovalk, so uporabljali zaščitne maske na celotnem prizorišču in držali medsebojno varnostno razdaljo, blazine so po vsaki borbi razkuževali, dogodek pa je bil zaprt za javnost.

"Zaradi trenutnih razmer v zvezi s koronavirusom smo morali izvesti dodatne ukrepe in prilagoditi vse glede trenutnim standardom. Na prvi pogled je državno prvenstvo zaradi manjše udeležbe videti bolj mirno, ampak je ogromno dodatnih obveznosti, vodimo evidenco prisotnosti, vsi udeleženci so morali podpisati izjave, da so zdravi," je po državnem prvenstvu dejal predsednik Judo zveze Slovenije Darko Mušič.

"Tekmovanje je letos potekalo malo drugače. Logistično in organizacijsko smo se morali prilagoditi na trenutne razmere, zahvala gre domačemu klubu Branik za organizacijo tekmovanja. Vse smo izpeljali v skladu z ukrepi NIJZ-ja in kakšnih posebnih težav pri organizaciji ni bilo," je dodal generalni sekretar JZS-ja Franc Očko.

Mednarodna judo zveza je do olimpijskih iger predvidela še tri tekmovanja najvišje ravni v Budimpešti, Tokiu in Dohi.