Na svetovno prvenstvo tokrat v drugačni vlogi - Aljaž Pegan bo vodja slovenske delegacije v Antwerpnu. Foto: BoBo
Na svetovno prvenstvo tokrat v drugačni vlogi - Aljaž Pegan bo vodja slovenske delegacije v Antwerpnu. Foto: BoBo

Za Pegana, nekdanjega svetovnega prvaka na drogu, bo to prvo svetovno prvenstvo v novi vlogi, potem ko je 2. junija, na svoj 39. rojstni dan, končal kariero. Prevzel bo mesto vodje slovenske delegacije. "Komaj čakam, da gremo na prvenstvo. Naši fantje in punca so dobro pripravljeni, tako da bom verjetno ob spremljanju njihovih nastopov še bolj nervozen in bom imel še več treme, kot sem jo imel pred svojimi nastopi," je povedal Pegan.

Na povabilo Mednarodne gimnastične zveze se bo Aljaž Pegan sestal tudi s predsednikom krovne organizacije Brunom Grandijem: "Predsednik svetovne zveze Grandi me je povabil na sestanek, na katerem naj bi se pogovarjala o mojem morebitnem nadaljnjem sodelovanju na mednarodni gimnastični sceni. Sam bolj razmišljam nekako v smeri ambasadorja gimnastike. Bomo videli, kakšne predloge bo imel Grandi."

Slovenske barve bodo na 44. svetovnem prvenstvu v gimnastiki, prvem prvenstvu v novem olimpijskem ciklu na poti do Ria de Janeira 2016, zastopali Mitja Petkovšek, Sašo Bertoncelj, Rok Klavora, Alen Dimic in Teja Belak.