Alzain Tarek je bila v središču petkovega dopoldneva v Kazanu. Foto: Reuters
Alzain Tarek je bila v središču petkovega dopoldneva v Kazanu. Foto: Reuters
Nastopila komaj 10-letna Bahrajnka

Deklica je nastopila na 50 metrov delfin, s časom 41,13 je dosegla 64. mesto, kar je bilo zadnje med vsemi. Za predzadnjim mestom je zaostala za slabih pet sekund. Najhitrejša v kvalifikacijah je bila svetovna rekorderka Sarah Sjöstrom (25,43).

"Presrečna sem, da sem tukaj. Želim se učiti in osvojiti čim boljšo tehniko," je po svojem nastopu razložila Alzain Tarek. Kot kaže njen čas, je bila daleč od norme, ki bi jo peljala v Rusijo, tam je lahko nastopila zato, ker ima vsaka država možnost, da prijavi enega tekmovalca. "Sem najhitrejša plavalka v Bahrajnu, zato so me izbrali," je razložila.

Vsi niso bili navdušeni nad njeno udeležbo. "Ne vem, kaj naj si mislim. Je tako drobcena," je rekla Britanka Fran Halsall.

"Včasih je bilo vse drugače. Mislim, da je 14 primerna meja," pa meni Franziska van Almsick. Slovita Nemka si je leta 1991 pri 13 letih izborila normo za nastop na svetovnem prvenstvu, a takrat je bila meja postavljena pri 14 letih.

Kaj pa meni 10-letna plavalka? "Nekateri, ki so me videli, so bili presenečeni, sprašujejo me, kdo sem, koliko sem stara in podobno," pravi Alzain, ki bo v Kazanu nastopila še na 50 metrov prosto. Naslednje leto si želi nastopiti na olimpijskih igrah v Riu, ampak kot pravi, da "tam ne želi biti zadnja."

Nastopila komaj 10-letna Bahrajnka