Lara van Ruijven med polfinalnim nastopom na 500 m na lanskem svetovnem prvenstvu v Sofiji. Foto: Reuters
Lara van Ruijven med polfinalnim nastopom na 500 m na lanskem svetovnem prvenstvu v Sofiji. Foto: Reuters

27-letno drsalko na kratkih progah, bronasto olimpijko iz Pjongčanga, so prejšnji mesec pripeljali v bolnišnico v Perpignanu, potem ko ji je med treningom postalo slabo.

Kmalu zatem so jo prepeljali na intenzivno nego, kjer so jo dlje časa držali v umetni komi, a se je tudi po operativnem posegu njeno zdravstveno stanje iz dneva v dan slabšalo.

Velik udarec za tesno povezano skupino
"Kakšne grozne novice! To izgubo bo občutil ves športni svet," je dejal trener nizozemske reprezentance Jeroen Otter in dodal: "To je velik udarec za našo tesno povezano skupino tekmovalcev in tekmovalk. Zadnja dva tedna smo jo zelo pogrešali, danes pa smo prejeli vest, da je umrla. Vsemu skupaj skoraj ne moremo verjeti." Van Ruijvenova je na svetovnem prvenstvu v Sofiji lani postala prvakinja na 500-metrski preizkušnji, z nizozemsko štafeto se je veselila brona na 3000 m v Pjongčangu. "Počivaj v miru, draga Lara. Nekoč, pred začetkom štafetnega finala na evropskem prvenstvu, si mi dejala, da bo vse v redu. To sem ti tudi jaz dejala pred dvema tednoma, a se ni izšlo. Pogrešala te bom in rada te imam," je na družbenem omrežju Twitter zapisala Suzanne Schulting, olimpijska zmagovalka in štirikratna svetovna prvakinja v hitrostnem drsanju.