Slovenski vaterpolisti si v Kranju želijo čim večje podpore navijačev. Foto: Aleš Fevžer
Slovenski vaterpolisti si v Kranju želijo čim večje podpore navijačev. Foto: Aleš Fevžer

"Neuvrstitev v nadaljnje tekmovanje bo zame neuspeh. Glavni tekmec so Francozi, ki računajo z uvrstitvijo na evropsko prvenstvo, saj v zadnjih letih v vaterpolo veliko vlagajo, zelo močna je tudi Ukrajina, a naš cilj je vsaj drugo mesto," pred kvalifikacijami pravi selektor Primož Troppan.
Najprej proti Belorusiji
Od ponedeljka je ekipa popolna. Pridružila sta se ji še izkušena Matej Nastran, ki igra v Izraelu, in Rok Crnica, ki je pravočasno sklenil sezono v Avstraliji. Drugi reprezentanti se na turnir pripravljajo že teden dni. Zaradi poškodbe komolca manjka David Babić.

Prav izkušeno jedro ekipe, ki se med sabo dobro pozna, naj bi prevesilo jeziček na tehtnici na slovensko stran na večini težkih tekem. "Jure in Matej Nastran, Martin Puš, Luka Grzentič in še nekateri igrajo v tujini, del ekipe je iz Triglava, ki se je kalil v jadranski ligi, tu so še posamezniki iz drugih klubov. S tako ekipo se v tej konkurenci lahko zoperstavimo vsem tekmecem," še meni Troppan, ki si je za pomočnika izbral nekdanjega reprezentančnega in klubskega soigralca ter vratarja Igorja Belofastova.
Slovenija bo kvalifikacije začela v četrtek ob 17.30 s tekmo proti Belorusiji. Vaterpolisti si želijo čim večje podpore navijačev.
Kvalifikacije za EP, 1. krog
Četrtek ob 17.30:
SLOVENIJA - BELORUSIJA

Petek ob 10.30:
SLOVENIJA - MOLDAVIJA

Ob 18.30:
SLOVENIJA - FRANCIJA

Sobota ob 17.30:
SLOVENIJA - UKRAJINA

Nedelja ob 10.30:
SLOVENIJA - ŠVICA