Luka Božič bo imel ta konec tedna veliko nastopov. Foto: Ervin Čurlič
Luka Božič bo imel ta konec tedna veliko nastopov. Foto: Ervin Čurlič

Potem ko je poljskim prirediteljem dolgo nagajal previsok vodostaj reke Visle, je v četrtek ob upadanju rek le padla tudi odločitev, da prvenstvo izvedejo v dveh namesto treh dneh.

Zaradi težav malo treningov
Krakov bo prvenstvo stare celine gostil drugič po letu 2008, na prizorišču pa je že skoraj teden dni tudi slovenska reprezentanca, ki pa je imela zaradi težav z vodo malo možnosti za trening. Kljub temu bo devet članov in članic skušalo tudi iz drugega največjega poljskega mesta domov priti s kakšnim odličjem.

Veliko nastopov za Luko Božiča
Slovenska ekipa bo letos nastopila brez ženskih ekipnih voženj ter z zgolj enim dvosedom, bo pa precej tekem opravil član posadke C2 Luka Božič, ki se je uvrstil tudi v ekipo posameznikov pri kanuistih. Poleg njega sta v kanuistični ekipi še Anže Berčič ter lanski bronasti z EP-ja Benjamin Savšek. Božič bo skupaj s Sašem Taljatom veslal še v dvojcu, medtem ko bosta ženske barve branili kajakašici Urša Kragelj in Eva Terčelj. Slednja je bila lani šesta, Kragljeva v ponesrečenem poskusu 17., a je nato zmagala v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Med kajakaši se bodo za najvišja priznanja borili Simon Brus, Janoš Peterlin in prekaljeni Peter Kauzer. Slovensko čast je na lanskem EP v Augsburgu reševal kanuist Savšek, ki je bil bronast, tudi on pa ima letos visoke cilje.

Organizatorji spremenili program
Spored prvenstva se je zaradi premaknjenega programa, to bi se s tekmovanji namreč moralo začeti že danes, nekoliko spremenjen. V soboto bo tako na sporedu po ena kvalifikacijska vožnja v konkurenci kanuistk, kanuistov in kajakašev, najboljši bodo nastopili še v finalni vožnji, popoldne pa bo na sporedu še ekipna vožnja v teh kategorijah. V nedeljo bodo v eni kvalifikacijski in eni finalni vožnji veslale še kajakašice in dvojci, prvenstvo pa se bo končalo z ekipno vožnjo kajakašic in dvojcev.