Tiger Woods je znova obnorel Američane. Foto: EPA
Tiger Woods je znova obnorel Američane. Foto: EPA

43-letni Woods je zmagal na mastersu v Augusti in osvojil svoj 15. 'major' v karieri. S tem se je rekorderju Jacku Nicklausu približal na tri naslove.

Woods, ki je pred leti zaradi zdravstvenih in osebnih težav že skoraj postavil palice za golf v kot, je v Augusti zmagal petič. Prvič je na največjem golfskem turnirju na svetu slavil leta 1997, nazadnje pa 2005. Njegov zadnji osvojeni 'major' je odprto prvenstvo ZDA leta 2008.

Tiger Woods znova obnorel Američane

Woods je zmagal z udarcem prednosti pred rojaki Dustinom Johnsonom, Brooksom Koepko in Xandrom Schauffelejem.

"Ta zmaga sodi v sam vrh mojih dosežkov. Ne samo zaradi dejstva, da pred nekaj leti sploh nisem vedel, ali bom še lahko igral golf, tudi pot do nje je bila vse prej kot lahka. Lanski izkušnji, ko sem za las zgrešil zmagi na 'majorjih', sta mi bili v veliko pomoč. Na prvih devetih luknjah sem se boril, da sem ostal v igri, ko pa je Molinari na 12. luknji žogico poslal v vodo, sem vedel, da moram dodati plin. Trije 'birdieji' so prišli ravno v pravem času," je po zmagi povedal Woods.

Po tretjem dnevu je vodil Italijan Francisco Molinari, ki si je zadnji dan priigral vodstvo s tremi udarci prednosti, a ga je zapravil. Usodni zanj sta bili 12. in 15. luknja, ko je žogico poslal v vodo. Na koncu je končal na petem mestu.

Woods petič oblekel zeleni suknjič in spisal zgodovino v Augusti