Lovro Leban je tokrat ostal brez medalje. Foto: MMC RTVSLO
Lovro Leban je tokrat ostal brez medalje. Foto: MMC RTVSLO
Za konec kopica medalj v Solkanu

V konkurenci 300 tekmovalcev iz 28 držav so se najbolj izkazali kanuisti. V mladinski konkurenci je zmagal Nemec Sideris Tasiadis. Srebro je osvojil Jernej Zupan, bron pa Anže Berčič. V kanujih dvosedih sta med mlajšimi člani Luka Božič in Sašo Taljat osvojila drugo mesto, premoč sta priznala le Francozoma Gauthierju Klaussu in Mathieuju Pecheju. V isti starostni kategoriji si je kanuist Benjamin Savšek priveslal bron, zmagal je Grk Christos Cakmakis.

V mladinskih kanujih dvosedih se Slovenci niso prebili v finale, zmagala pa sta Poljaka Andrzej Poparda in Kamil Gondek.

Odličja so osvojile tudi slovenske tekmovalke. Pri mladinkah je Eva Terčelj osvojila srebrno kolajno, zmagala je Čehinja Katerina Kudejova. Tudi mlajša članica Urša Kragelj je okrog vratu prejela srebrno odličje, prehitela jo je le Nemka Melanie Pfeifer.

Brez kolajn so slovenski tekmovalci ostali le v konkurenci kajakašev. Pri mladincih sta si finale priborila Aleš Jablanšček in Martin Albreht, z naslovom evropskega prvaka pa se bo dve leti ponašal Rus Pavel Ejgel. Pri mlajših članih je bil v kajaku najhitrejši Italijan Andrea Romeo, Lovro Leban si je priveslal finalni nastop.

C. R.

Za konec kopica medalj v Solkanu