Green Bay bo konec naslednjega tedna gostoval v San Franciscu. Foto: EPA
Green Bay bo konec naslednjega tedna gostoval v San Franciscu. Foto: EPA
Houston čaka zdaj gostovanje pri New Englandu, ki je bil pred enim mesecem boljši kar z 42:14. Foto: EPA

Minnesota, ki je prejšnji teden premagala Packerse v zadnjem krogu rednega dela (37:34), je bila tokrat povsem nemočna ob odlični obrambi in raznovrstnem napadu gostiteljev. Podajalec Aaron Rodgers je vrgel za 274 jardov, in to desetim različnim sprejemalcem, kar je nov rekord končnice NFL. Dva touchdowna je prispeval John Kuhn, enega pa Juan Harris.

Obramba Packersov je najboljšega tekača lige Adriana Pettersona zadržala na 99 jardih, potem ko je "vijolični jezus" v prejšnji dveh obračunih z Green Bayem pretekel 199 in 210 jardov.

Vikingsi so bili močno oslabljeni, saj zaradi poškodbe komolca ni mogel igrati prvi podajalec Christian Ponder. Zamenjal ga je Webb, kar je pomenilo, da je v končnici po letu 1993 spet zaigral podajalec, ki ni začel niti ene tekme v rednem delu. Webb je tekmo dobro začel in Vikingse popeljal do vodstva s 3:0, nato pa se je povsem izgubil. Potezo večera je napravil prav ob koncu, ko je vrgel za 50 jardov dolg touchdown Michaela Jenkinsa, vendar je bilo takrat že vsega konec. Na koncu je zbral 180 jardov in imel eno prestreženo žogo.

Green Bay se bo v konferenčnem polfinalu pomeril s San Franciscom.

Houston spet boljši od Cincinnatija
Napredovanje si je na sobotnih tekmah zagotovil tudi Houston, ki je z 19:13 že drugo leto zapored izločil Cincinnati. Podajalec Matt Schaub je vrgel 262 jardov, tekač Adrian Foster jih je zmogel 140, sprejemalec Owen Daniels pa 91. V obrambi je blestel J. J. Watt, ki ni dopustil Bengalsom niti enega touchdowna. Edinega je uspelo doseči obrambni formaciji v prvi četrtini po prestreženi žogi.

Houston se bo v naslednjem krogu pomeril z New Englandom.

Konferenca AFC:
HOUSTON (3) - Cincinnati (6) 19:13

Nedelja ob 19.00:
BALTIMORE (4) - INDIANAPOLIS (5)

DENVER (1) in NEW ENGLAND (2) sta že v konferenčnem polfinalu.

Konferenca NFC:
GREEN BAY (3) - Minnesota (6) 24:10

Ob 22.30:
WASHINGTON (4) - SEATTLE (5)

ATLANTA (1) in SAN FRANCISCO (2) sta že v konferenčnem polfinalu.