Dvoboj z McConorjem je Mayweatherju navrgel več, kot sta zaslužila Messi in Ronaldo skupaj v vsem letu. Foto: Reuters
Dvoboj z McConorjem je Mayweatherju navrgel več, kot sta zaslužila Messi in Ronaldo skupaj v vsem letu. Foto: Reuters
Messiju in Ronaldu se bliža Neymar. Foto: EPA

Mayweather je na prvem mestu po zaslugi dvoboja s Conorjem McGregorjem avgusta lani, ki mu je nanesel 275 milijonov ameriških dolarjev. Še deset milijonov dolarjev je zaslužil s sponzorskimi pogodbami. Le trije športniki so doslej v svoji profesionalni karieri zaslužili milijardo dolarjev. Košarkar Michael Jordan, golfist Tiger Woods ter Mayweather.

Messi tokrat za tri milijone pred Ronaldom
McGregor je za dvoboj dobil približno 85 milijonov dolarjev, skupaj pa 99 milijonov dolarjev, kar ga uvršča na četrto mesto lestvice. Drugo in tretje mesto sta zasedla največja tekmeca sodobnega nogometa Lionel Messi in Cristiano Ronaldo. Argentinec je tokrat za tri milijone dolarjev premagal Portugalca. Zaslužil je 111 milijonov dolarjev, Ronaldo, ki je šestič zapored v prvi trojici najbolje plačanih športnikov, pa 108. Nogometaš z Madeire je najbolj priljubljen športnik na družbenih omrežjih – na Facebooku, Twitterju in Instagramu ima 322 milijonov sledilcev.

Močno poskočil zaslužek Neymarju
Številka pet na lestvici je tokrat pripadla brazilskemu nogometašu Neymarju, ki je pridobil kar 13 mest v primerjavi s prejšnjo lestvico, skupaj je zaslužil 90 milijonov dolarjev.

Zaslužki višji za 23 odstotkov
Najbolje plačana stoterica v svetu profesionalnega športa je v enem letu zaslužila skupno 3,8 milijarde dolarjev, kar je kar 23-odstotni skok v primerjavi s prejšnjim merjenjem zaslužkov, zlasti po zaslugi velikih plač in bogatih denarnih nagrad in manj sponzorskih pogodb podjetij, ki so sicer stotim športnikom skupaj še vedno razdelila 877 milijonov dolarjev.

Tokrat lestvica brez žensk
Kar 72 mest na lestvici zasedajo zaslužkarji iz treh severnoameriških lig, baseballskega MLB-ja, košarkarskega NBA-ja in lige ameriškega nogometa NFL. Biti najbolje plačani športnik na svetu je povsem moška zadeva. Na lestvici ni več nobene športnice. Nazadnje so bile na lestvici tenisačice Li Na, Marija Šarapova in Serena Williams.
Vstopni letni zaslužek na seznam je bil 22,9 milijona dolarjev.