"Brez skrbi. Vse je pod kontrolo," sporoča Zavec. Foto: MMC RTV SLO
Dejan Zavec in Dirk Dzemski
Zavčev trener Dirk Dzemski (desno) je Ptujčanu prepovedal komunicirati z okolico več, kot je to nujno potrebno. "Upam, da zaradi tega ne bo kakšne zamere, a dejansko potrebujem mir," pojasnjuje Zavec. Foto: Eroll Popova

"Triinpolmesečne priprave se bodo obrestovale. Prepričan sem, da sem v življenjski formi. Poškodb ni, popolnoma sem osredinjen na obračun. V borbo ne bom šel z mislijo, da sem prvak in da mi ni treba toliko napadati, ampak bom nizal rundo za rundo. Sicer pa lahko oba delava načrte, a zgodba v ringu lahko ubere čisto svojo pot," je razmišljal Mr. Sympatikus.

Nokavta se ne da načrtovati
Jackiewicz v 45 borbah še ni bil nokavtiran. Se to lahko zgodi tokrat? "Nokavt je nekaj, kar pride samo po sebi. Pustimo tudi tokrat tako. Vsekakor bom delal na tem, da bi Jackiewicz čim prej omagal," se ne obremenjuje z načinom razpleta borbe Zavec, ki je od svojih 29 zmag kar 17 slavil z nokavtom.

Poljak ni pokazal nič novega
Poljak je provokativno navrgel, da pri Zavcu v zadnjih dveh letih, kolikor je minilo od Katovic, ni videl nič novega. "Enako lahko rečem tudi jaz, pa ne gre za neki besedni dvoboj. Kakor koli, vsake oči imajo svojega malarja," odgovarja slovenski matador, ki verjame, da je tako fizično kot tehnično močnejši od nasprotnika.

Polna dvorana ne pritisk, ampak motiv več
Boksati pred 12.000 navijači bo zagotovo edinstvena izkušnja za Ptujčana. "Čast mi je boksati v tej dvorani. Prepričan sem, da bo dala svoje odstotke in moč. Roke se mi zaradi številnega občinstva zagotovo ne bodo tresle. Gledalci so kvečjemu motivacijski dejavnik," se nastopa v Stožicah veseli "misijonar boksa" na Slovenskem.