Dejan Zavec ni razočaral številnih navijačev. Foto: Iztok Novak
Dejan Zavec ni razočaral številnih navijačev. Foto: Iztok Novak
12. runda dvoboja Zavec - Martinez
Intervju z Dejanom Zavcem

Po ubranitvi naslova svetovnega boksarskega prvaka v velterski kategoriji po verziji IBF ga je pred mikrofon in kamero TV Slovenija povabil Saša Jerkovič.

V videonovicah na desni strani si lahko ogledate celotno 12. rundo in slavje Zavca po zmagi ter intervju.

Kako se počutite, ste že povedali takoj po dvoboju, kako pa se počuti Argentinec?
Ne vem, kako se počuti on, toda jaz se počutim zelo odlično. I feel very olympic today! (Danes se počutim zelo olimpijsko!, op. a.)

Bilo je zelo težko, videlo se je, da ste tudi vi že utrujeni. Nekako se nam je dozdevalo, da bi Argentinca lahko "mlatili" vse do polnoči, pa še vedno ne bi padel.
Ja, vsekakor. Kot sem že povedal, to je argentinska šola boksa. Oni boksajo na vse ali nič, drugega tudi nisem pričakoval. Nekako mi na začetku ni steklo, ampak ko je enkrat prišlo do izmenjave udarcev, se je vse poklopilo. Potem je le nastopila tista forma, ki je na začetku ni bilo.

Dvoboj je bil dolg, kar se je poznalo tudi na vas, saj ste bili na koncu vidno precej utrujeni.
Ja, temu smo na treningu posvetili veliko časa. Kljub temu, da so gledalci navijali zame in me dvigovali, sem moral ohraniti hladno glavo in nekako dobivati dvoboj prek povratnih udarcev. To se je na koncu izkazalo tudi za pravo taktiko.

Argentinec se je med dvobojem veliko odmikal, igral nekako polumazano igro, kajne?
Ja, provokacije so stalnica v boksu. Pri latinoameriškem boksu gre velikokrat za provokacijo, s katero hočejo predajo, potem pa udarijo iz kontre.

Kako naprej? Kakšen je vaš naslednji korak, greste onkraj luže?
Zaenkrat imam vsekakor obveznosti še v Evropi. Poljak Rafal Jackiewicz (Zavca je v Katovicah kot edini do zdaj premagal novembra 2008, op. a.) je prvi izzivalec, s katerim bom moral še odboksati, potem bo pa potrebno počasi razmišljati o nakupu karte za čez lužo.

Koliko dni potrebujete za regeneracijo po takšnem dvoboju?
Po takšni borbi? Nekje okoli 10 dni.

12. runda dvoboja Zavec - Martinez
Intervju z Dejanom Zavcem