Dejan Zavec vsem navijačem, ki bi si želeli ogledati njegov naslednji dvoboj v živo, sporoča:
Dejan Zavec vsem navijačem, ki bi si želeli ogledati njegov naslednji dvoboj v živo, sporoča: "Začnite varčevati za letalsko karto v ZDA." Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Tomi Jagarinec
Kondicijski trener Tomi Jagarinec je nepogrešljivi član Zavčeve ekipe. Foto: MMC RTV SLO
Zavec nestrpno čaka nasprotnika

Kar je gotovo, je to, da se bo 35-letni Ptujčan najpozneje konec poletja boril z enim izmed borcev, ki spadajo med najboljšo petnajsterico na svetovni lestvici velterske kategorije. "V najožjem izboru so Andre Berto, Randall Bailey in Miguel Cotto. Če bi lahko izbiral, bi se odločil za Berta. Tudi iz njegovega tabora prihajajo želje po tem, da bi osvojil titulo IBF, potem ko je nedavno izgubil naslov svetovnega prvaka po verziji WBC," je o mogočih nasprotnikih dejal Zavec.

Vse kaže na dvoboj v ZDA
Berto je na lestvici boxrec mesto pred Zavcem, torej četrti, Bailey je deseti. Kakor koli, odločitev o nasprotniku, kraju in času dvoboja bo padla najpozneje konec maja, ko bo v Las Vegasu kongres Dejanove krovne organizacije IBF, ki mora na koncu prižgati zeleno luč za dvoboj. "90 odstotkov možnosti je, da bo dvoboj v ZDA, preostalih 10 odstotkov pa bi razdelil med Rusijo, Kitajsko, Nemčijo in Slovenijo," je pojasnil Mr. Sympatikus, ki bo kondicijski del priprav znova opravil pod vodstvom Tomija Jagarinca, taktično-tehnični v Magdeburgu s trenerjem Dirkom Dzemskim, sklepni del priprav pa na samem prizorišču dvoboja.

Pri 35 letih na vrhuncu moči
Kot zagotavlja Jagarinec, bo Zavec za največjo borbo v karieri pripravljen najboljše do zdaj: "Pri 35 letih je na vrhuncu tako fizično kot psihično." Pripravljen je, da se zgodi nekaj velikega, čeprav je bilo že leto 2010 izjemno v mnogo pogledih. "Stožice so bila prelomnica. Vse se je začelo dogajati z nadzvočno hitrostjo. Lahko bi dejal, da je v Stožicah prišlo plačilo za dolgoletno trdo delo," je razmišljal Ptujčan, ki je zavrnil tezo, da dvoboj s Paulom Delgadom ni bil na ravni: "Do njega je moralo priti, da smo bili opaženi v ZDA. Povpraševanje po meni je naraslo."

Zavec zagotavlja, da je pripravljen na katerega koli nasprotnika oziroma Američana. "Niso 'čudeži'. Prav tako kot mi imajo eno glavo in dve roki," je v svojem slogu začinil "trdobojec".

Zavec nestrpno čaka nasprotnika