Tekmeca oba, pričakovano, napovedujeta zmago. Foto: Dejan Zavec
Tekmeca oba, pričakovano, napovedujeta zmago. Foto: Dejan Zavec
Dvoboj bo verjetno zadnji za Dejana Zavca pred domačim občinstvom. Foto: Iztok Novak
Zavec se pripravlja na Jackiewicza

Vstopnice za boksarski spektakel 4. septembra je že mogoče kupiti po spletu, na prodajnih mestih pa bodo na voljo od ponedeljka naprej. "Nočem izpasti nadut, ampak zame ne pride v poštev nič drugega kot zmaga. Naredil bom vse za to, da ubranim naslov svetovnega prvaka, motiv pa je prav zaradi zadnjih Poljakovih besed še toliko večji," je jasno zmago napovedal Zavec.
Poljak verjame, da lahko zmaga kjer koli
Zelo samozavesten je tudi Jackiewicz, ki je v elektronskem sporočilu zapisal: "Zavca lahko premagam kjer koli, v Sloveniji, na Poljskem ali na severnem tečaju. Tako močan sem, da sem že plačal dodatno težo prtljage ob vrnitvi iz Slovenije. Zavcu ne bo pomagalo niti domačo občinstvo, in dokler bom boksal, Zavec ne bo več svetovni prvak po verziji IBF."

"Mister Simpatikus" je na provokacije tekmeca mirno odgovoril: "To mu je napisal nekdo drug, nekdo iz njegove ekipe, ki želi tako le priliti olje na ogenj. Zame je to pisanje še dodaten motiv." 34-letnik zdaj za mesec dni odhaja na priprave v Nemčijo: "Tam bom treniral tehniko in taktiko, na voljo imam zelo dobre pogoje za trening, tudi precej različnih sparingpartnerjev, da bomo le našli pravi recept za zmago."

Spektakularni dvoboj pred 12.000 gledalci
Tekmeca sta se že pomerila 29. novembra v Katovicah. Po neenotni sodniški odločitvi je zmagal Poljak. Da bo šlo res za pravi spektakel, potrjuje tudi spletni boksarski portal BoxRec, ki je obračunu prisodil pet zvezdic, kar je največ. Zavec bo 31. dvoboj boksal pred 12.000 gledalci v novi ljubljanski dvorani, zato mu je vso srečo zaželel tudi župan prestolnice Zoran Jankovič: "Vesel sem, da bo Dejan boksal prav v novi dvorani. Pomembno je, da zmaga, da se v dvorano naseli zmagovalni duh, zato si želimo čim večjo podporo navijačev iz vse Slovenije. Dejan bo zmagal v šesti rundi, saj sem že dolgo v športu, in vem, da se ni dobro zanašati na sodnike."

"Pazil bom na to, da bo vsaka odločena v mojo korist. Če se bo dvoboj končal predčasno, torej s nokavtom, nimam nič proti," je povedal Dejan in spomnil, da ima za zmago na voljo 12 rund.

Zavec se pripravlja na Jackiewicza