Vasilij Žbogar je zbirko medalj povečal za srebro. Foto: Robert Deaves / Finn class
Vasilij Žbogar je zbirko medalj povečal za srebro. Foto: Robert Deaves / Finn class
Žbogar tretjič zapored z EP-ja z medaljo

Britanec Gilles Scott.

Izolan je imel že pred zadnjim plovom zagotovljeno najmanj bronasto medaljo. Žbogar je v regati za medalje, ki je potekala v močnem vetru, končal na devetem mestu, njegov prvi zasledovalec Britanec Edward Wright pa na šestem, kar je pomenilo, da je Žbogar ubranil srebro.

Žbogar presenečen nad dosežkom
"Zelo sem vesel, celo nekoliko presenečen nad svojim dosežkom. V težkih razmerah, ki mi niso pisane na kožo, sem se dobro znašel in skušal ubraniti lansko prvo mesto iz Nemčije. Na vseh plovih sem iz sebe iztisnil vse atome moči, a Giles Scott je bil enostavno premočan. Glede na vse okoliščine, je drugo mesto sijajen dosežek, saj pred začetkom evropskega prvenstva zaradi nekaterih sprememb materiala nismo natančno vedeli, kako bo vse potekalo,"
je dejal Žbogar, ki se je že tretje leto zapored stopil na stopničke.

Peta evropska medalja za Žbogarja
To je že peto odličje Žbogarja z evropskih prvenstev. Dvakrat je na stopničkah stal v razredu laser, v razredu finn, kjer jadra trenutno, pa je na odru za zmagovalce neprekinjeno od leta 2012, ko je v Italiji osvojil drugo mesto. Lani je v Nemčiji postal evropski prvak, letos pa osvojil drugo mesto. To je odlična popotnica za nadaljevanje Žbogarjeve izjemno uspešne kariere, v kateri je osvojil tudi bron in srebro na olimpijskih igrah. Gašper Vinčec je bil 35.
Naslednji cilj obeh Slovencev je svetovno prvenstvo, ki bo potekalo septembra v Santanderju v Španiji. Slovenca bosta lovila olimpijsko vozovnico.

Žbogar tretjič zapored z EP-ja z medaljo