Andrew Luck je vrgel podaje za tri 'touchdowne'. Foto: Reuters
Andrew Luck je vrgel podaje za tri 'touchdowne'. Foto: Reuters
Shayne Graham
Takole je Shayne Graham odločil v Philadelphii. Foto: Reuters

Coltsom je uspela epska vrnitev, saj so proti Kansas City Chiefsom zaostajali že za štiri "touchdowne". 38:10 je bila že prednost Kansasa v tretji četrtini, nato pa je podajalec Andrew Luck začel preobrat za 45:44. Prvi izbor nabora leta 2012 je pravi mojster preobratov, saj še nobenemu drugemu podajalcu do zdaj ni uspelo toliko zmag v zadnjih četrtinah ali podaljških v prvih dveh sezonah.

To je tudi največja vrnitev v zgodovini franšize iz Indianapolisa. "Če le pomislim, kaj vse so pretrpeli. Pa so se vedno vrnili. Borimo se za eno samo stvar. Vsi vemo, kaj je to. Ta tekma je zgodovinska. Že dolgo nisem videl česa takšnega. Moji varovanci so neverjetni," je bil po tekmi navdušen trener Coltsov Chuck Pagano. Do zdaj je le Buffalo Billsom leta 1993 proti Houston Oilersom uspelo nadoknaditi večji zaostanek.

Saintsi so prvič v zgodovini franšize v končnici slavili v gosteh, do zdaj so vseh pet izgubili. S 26:24 so ugnali Philadelphia Eaglese. New Orleans se bo prihodnji teden pomeril s Seattle Seahawksi. Junak zmage je bil Shayne Graham, ki je v klubu šele dva tedna. Ob koncu tekme je zadel prosti strel z 32 jardov. Pred tem je Nick Foles manj kot pet minut pred koncem podal Zachu Ertzu za zadetek in vodstvo s 24:23.

V nedeljo se bosta pomerila še Cincinnati in San Diego ter Green Bay in San Francisco. Konferenčni polfinale so si že po rednem delu zagotovili Denver, New England, Seattle in Carolina.

KONČNICA, WILD CARD WEEKEND, KONFERENCA AFC
INDIANAPOLIS (4) - Kansas City (5)
45:44 (7:10, 3:21, 21:10, 14:3)

Danes ob 19.05:
CINCINNATI (3) - SAN DIEGO (6)

Denver (1) in New England (2) sta že v konferenčnem polfinalu.

KONFERENCA NFC
Philadelphia (3) - NEW ORLEANS (6)
24:26 (0:0, 7:6, 7:14, 10:6)

Danes ob 22.40:

GREEN BAY (4) - SAN FRANCISCO (5)

Seattle (1) in Carolina (2) sta že v konferenčnem polfinalu.