Mina Markovič ima za seboj odlično sezono. Foto: MMC RTV SLO
Mina Markovič ima za seboj odlično sezono. Foto: MMC RTV SLO

"Nagrado sem prejela drugo leto zapored, vendar pa me nagrada - glede na lansko sezono, ki je bila res fantastična - niti ne preseneča pretirano. Vseeno pa sem zelo vesela takšnega priznanja Planinske zveze Slovenije oziroma komisije za športno plezanje. Zagotovo je bila lanska sezona zelo uspešna, vse je šlo po načrtih, ampak mislim, da je še vedno ostalo nekaj prostora in kar precej motivacije, da vse skupaj še nadgradimo in svoje plezanje popeljem še kakšno stopničko višje," je sklenila nagrajena športnica.

Klemen Bečan pa je povedal: "Zelo sem vesel, da sem spet dobil ta naslov. Čeprav je bilo to lani malce težje kot po navadi, kajti mlajši tekmovalci so se mi že začeli približevati, kar so pokazali na tekmah in v skali. Upam, da bo v letošnji sezoni vse šlo še bolj na tesno, vendar na koncu pričakujem, da bo naslov najboljšega znova šel v moje roke."

Nagrade tudi v drugih kategorijah
Najperspektivnejši alpinist je postal Luka Stražar, najuspešnejša alpinista pa Anastasija Davidova in Luka Krajnc. Priznanja za vrhunske dosežke na tekmovanjih v športnem plezanju in za vzpone v naravnih plezališčih so prejeli Natalija Gros, Jernej Kruder, Urban Primožič, Katja Vidmar in Maja Vidmar.